– Kan samferdselsministeren svare på hvor mye planleggingsmidlene for RV19 i Moss nå kuttes med og hva dette vil si for fremdriften av dette viktige prosjektet?

Slik spør Pettersen i et skriftlig spørsmål til Jon-Ivar Nygård (Ap) på Stortinget onsdag.

Dette etter at Moss Avis tirsdag fortalte at Vegvesenet likevel ikke vil legge fram en anbefaling om en korridor for den nye veien mellom ferjeleiet og E6 denne våren.

Vegvesenet sikter seg dessuten inn mot å få et vedtak i saken, en kommunedelplan, først innen 1. juni 2024 – og ikke før jul i 2023, som tidligere planlagt.

I begrunnelsen for spørsmålet forklarer Pettersen:

«Til Moss Avis sa prosjektleder Kari Floten i Statens vegvesen denne uken at 'Planleggingen av en ny riksvei 19 går nesten som normalt. Men med litt mindre ressurser må vi gå litt saktere fram. Vedrørende mer nøyaktig framdrift, så vet jeg mer om et par uker.'

Finansavisen skrev i forrige uke at Statens vegvesen varsler at det vil bli betydelig mindre aktivitet fremover. Dette fordi planmidler i budsjettet for 2023 kuttes med 30 prosent. 'Det vil bli betydelig lavere aktivitet på mange planprosjekter rundt i landet i 2023' uttalte utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen til avisen.»

Moss Avis stilte tirsdag formiddag Utbyggingsdivisjonen i Vegvesenet spørsmål i denne saken. Henvendelsen er et drøyt døgn senere ennå ikke besvart.