Gå til sidens hovedinnhold

Tar ut flere millioner mer i utbytte enn hva de tjener

Lave kraftpriser preger resultatet til Østfold Energi. Selskapet oppnådde i fjor et resultat etter skatt på 84 millioner kroner – en halvering sammenlignet med 2019.

– 2020 var et spesielt år med den laveste kraftprisen på 20 år. Derfor er vi fornøyd med at vi klarer å levere et overskudd på 84 millioner kroner. Det skyldes dels at vi har sikret prisene på deler av produksjonen. I tillegg bidro de deleide datterselskapene positivt, sier Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi.

Selskapets omsetning endte på 344 millioner kroner. Dette er en nedgang på 48 prosent fra fjoråret. Driftsresultatet stupte fra 380 millioner kroner i 2019 til 74 millioner kroner i fjor.

Tross det svake resultatet går styret i selskapet inn for at det betales et utbytte på 87 millioner kroner til eierne, som er Viken fylkeskommune, kommunene i Østfold og Aurskog Høland kommune.

– Selskapet har en solid finansiell plattform, og vi er forberedt på at kraftprismarkedet blir stadig mer varierende, sier Oddmund Kroken.

I pressemeldingen som er sendt ut fra selskapet sier man seg svært godt fornøyd med at selskapet har fått fart på forretningsutviklingen, som har vært et prioritert område de siste årene. En av nysatsingene er solkraft, og i desember gikk Østfold Energi inn som eiere i nyetablerte Solgrid.

Østfold Energi jobber også med utvikling av eiendom til datasenter og ny kraftkrevende industri, i både Sarpsborg og Våler, og melder at strategien er å både bidra til en grønn omstilling, redusere klimagassutslipp og skape lokale arbeidsplasser.

– Mye av nyvinningene foregår i tett samarbeid med andre selskaper. Vi jobber i et spennende marked som er i voldsom utvikling. Vi ønsker å både vokse og bredde selskapet og har nå et team på fire medarbeidere som jobber systematisk med flere ulike prosjekter, sier Oddmund Kroken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.