Gå til sidens hovedinnhold

Tatt for ruskjøring med hasj på innerlomma

Etter å ha blitt oppdaget av politiet ble en mann stoppet i Tronvikveien på Jeløy etter vinglete kjøring. Men 34-åringen hadde mer enn ruskjøring på moped å stå til ansvar for.

For abonnenter

Etter å ha stoppet mannen tok politiet en spyttest av ham, denne viste at han var påvirket av narkotika. Med bakgrunn i det ønsket politiet å ransake mannen og spurte om de ville finne noe ulovlig på ham.

Mannen var ærlig og sa at han oppbevarte hasj. Under ransakingen fant politiet 12 gram hasj og en joint på innerlommen hans.

Den positive spyttprøven førte til at politiet tok med mannen til legevakten for blodprøver og disse viste at han var påvirket av både hasj og amfetamin. Hasj-påvirkningen alene tilsvarte en alkoholpromille på mer enn 1,2.

Følte seg ikke ruset

I etterkant av blodprøvene erkjente mannen at han hadde misbrukt både hasj og amfetamin før kjøringen. Men da han møtte i retten kunne erindret han ikke noe om verken mengde eller tidspunkt.

I forbindelse med den kliniske undersøkelsen opplyste han imidlertid at han hadde røykt to jointer hasj og inhalert amfetamin med en mengde han ikke kunne angi.

Videre forklarte mannen i Søndre Østfold tingrett, avdeling Moss, at han ikke følte seg ruset under selve mopedkjøringen og viste til at legen som undersøkte ham rett etter kjøringen krysset av for «lett påvirket».

Den 5. dommen

Rettssaken mot mannen ble gjennomført 13. august i år og mannen erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen. I løpet av rettssaken kom det fram at mannen tidligere er domfelt fire ganger for brudd på Vegtrafikkloven, to ganger i 2006, i 2007 og i 2015 – blant annet for å kjøre uten gyldig førerkort.

Tingretten skriver blant annet følgende i dommen:

«Selv om forholdene nå ligger noe tilbake i tid, så viser dette etter rettens syn at tiltalte har utvist vedvarende manglende respekt for vegtrafikklovens krav til fører av kjøretøy.»

34-åringen ble dømt til fengsel i 25 dager, samt at han ble fratatt retten til å kjøre førerpliktig motorvogn for en periode på to år.

Moss Avis er ikke kjent med om mannen har anket avgjørelsen.

Kommentarer til denne saken