Ti tips til drømmesommer

Foto:

Av
DEL

Kronikk Finnes det noe bedre enn lyse, lange, norske sommerkvelder? Sommeren 2020 vil bli husket for hjemmeferie. Å være turist i egen by er både trygt, kortreist og morsomt! Derfor har vi laget ti tips til en drømmesommer i Moss.

Merk feriebildene dine med #sommerimoss, #mossavis og #mossisentrum, så lager vi et vakkert og minnerikt sommeralbum sammen!

  1. Sjekk vinden og velg den luneste badestranden i distriktet, eller ta kveldsbadet på en strand du aldri har besøkt tidligere. Få andre byer har like mange strender som Moss!
  2. Ta en overnatting på strandfavoritten Støtvig hotell i Larkollen, det historiske kunsthotellet Refsnes gods eller funkisperlen Hotell Jeløy Radio. Kanskje frister det å våkne opp til fjordutsikt fra en natt i telt på Nes camping på Jeløy eller Larkollen camping?
  3. «Den hule eika» i Rygge er flere hundre år gammel og kunne vært hentet rett ut av en Robin Hood-filmatisering eller en magisk Harry Potter-fortelling. Du finner det eventyrlige treet i Værne Kloster landskapsvernområde.
  4. Stolpejakt er blitt en farsott i Norge! Last ned appen Stolpejakta på mobilen, ta på gode sko og legg byen under dine føtter! I
  5. Nesparken kan du leie en kano eller kajakk og oppleve Vansjø fra vannskorpen. Husk redningsvest og matpakke!
  6. Samle på solnedganger! I Moss får du orkesterplass til de fineste. Rambergåsen er byens høyeste punkt og et perfekt sted å ta med kameraet, men også fra Tronvik, Nes, Fuglevik i Rygge, Framnes, Bjørnåsen og Rødsåsen på Jeløy gjør solen glansnumre over Oslofjorden.
  7. Mossemarka er like fin om sommeren som om vinteren. 200 kilometer lange turløyper er godt skiltet.
  8. Kombiner kunst, kultur og natur! Kyststien bringer deg til flere gallerier og skulpturer.
  9. Gå elvelangs i Moss! Fra juni åpnes Moss bys egen elvetrasé fra Nesparken, langs Mossefossen til Verket. Løypa er ikke så lang men utrolig vakker og i august lyssettes også byens foss.
  10. Hvor mange severdigheter i Moss sentrum kan du rekke på en dag? For hundre år siden fikk byen det flotte Bytårnet på Skarmyra, slik Paris hadde sitt Eiffeltårn og Pisa hadde sitt skjeve tårn. Hvilke andre finner du?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken