Ti tips til en tryggere Halloween

ANNERLEDES: Halloween i år blir ikke det samme som i fjor.

ANNERLEDES: Halloween i år blir ikke det samme som i fjor. Foto:

Halloween-feiringen blir annerledes i år, men den kan jo bli like bra? MatPrat-kokk Anette gir deg tipsene du trenger for å invitere til en skrekkelig og trygg Halloween-fest.

DEL

– Vi trenger noe å glede oss over i denne mørke perioden, og Halloween kan vi ha mye gøy med i år også. Det trenger slett ikke å være vanskelig, vi har jo fått smittevern i ryggmargen nå i løpet av det siste halvåret. Folkehelseinstituttets råd skal ligge til grunn for alt du gjør», fastslår MatPrat-kokk, Anette Fjelleng-Hansen.

Matkokken forteller at hun elsker Halloween, og har fulgt nøye med på myndighetenes anbefalinger etter hvert som det nærmet seg. Hun er vant til et stort trykk på døra av hekser og monstre som forventer noe godt, og i år har hun forberedt seg ekstra godt:

– Men en morsom Halloween-feiring kan vi få til i år også, sier hun.

LES OGSÅ: Erna Solberg: Slik kan barna feire en trygg halloween

Her er MatPrat-Anettes 10 tips til en skrekkelig Halloween, på en trygg måte:

  1. Først av alt: Når du lager mat og serverer, så husk å vaske deg på hendene både før, underveis og etterpå.
  2. Lag mat i små porsjoner, slik at alle kan forsyne seg med hver sin bit. Snacks kan serveres i papp- eller plastkopper i ulike størrelser, eller små muffinsformer.
  3. På forhånd kan du merke glass og fat med navn, for å sikre at ingen tar feil.
  4. Pakk gjerne inn godteriet i små poser, servietter eller kremmerhus for å unngå mange hender i godteriskåla.
  5. Har du ikke enkeltporsjoner, så kan du dele ut godteriet med klype.
  6. Gjør håndvasken til en inkludert aktivitet før gjestene går til bords. Kanskje kan du skru ned litt lys, og foreslå at såpen kjennes ut som slim? Eller skru på skummel musikk eller rødt lys på badet?
  7. Sett frem håndsprit så det er lett tilgjengelig ved bordet, og sørg for at alle bruker det før de forsyner seg av maten.
  8. Server gjerne maten direkte på gjestenes fat, så unngår du at alle tar på samme serveringsbestikk.
  9. For å unngå at mange hender trykker på ringeklokka, kan du henge opp et skilt som oppfordrer til å banke på, eller sette opp en liten stasjon utenfor huset.
  10. Vær ekstra oppmerksom på de flatene som gjestene tar på mange ganger i løpet av kvelden, og ta en ekstra vask i løpet av kvelden.

MatPrat er kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøtt. MatPrat bidrar med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken