Tiden er inne for å gjenåpne kommunale idrettshaller

ØNSKER GJENÅPNING: Moss idrettsråd ønsker å gå i dialog med Moss kommune i vurderingen  om en gjenåpning av idrettshaller.

ØNSKER GJENÅPNING: Moss idrettsråd ønsker å gå i dialog med Moss kommune i vurderingen om en gjenåpning av idrettshaller. Foto:

Av

Moss idrettsråd vet at mange barn og unge vil komme i gang igjen med sin sportslige aktivitet og håper nå at Kommuneoverlegen gjenåpner kommunale idrettshaller.

DEL

KronikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunale idrettshaller i Moss har vært stengt siden Norge stengte ned i midten av mars i år. Selv om regjeringen den 27. april besluttet at idrettsaktiviteter kan gjennomføres når Helsedirektoratets anbefalinger om avstand og grupper følges, konkluderte Kommuneoverlegen i Moss den 29. april at kommunale idrettshaller holdes stengt inntil videre.

Allerede den 1. april la Helsemyndighetene frem en veileder for idrett hvor det kan tilrettelegges for og utøves idrettsaktivitet i mindre grupper for inntil fem personer som holder en avstand på minimum to meter, og der det ikke forekommer fysisk nærhet mellom deltakerne.

Norges idrettsforbund fulgte opp dette og fikk raskt på plass et felles sett med kjøreregler som ble lagt til grunn for alle idrettene. I tillegg ble 55 særforbund bedt om å utarbeide koronavettregler innenfor sine idretter. Dette ble gjort for ytterligere å redusere risikoen for smittespredning innenfor den organiserte idretten.

Torsdag 7. mai er det varslet at regjeringen vil komme med nærmere informasjon om kontaktsport. Vi håper Kommuneoverlegen vil vurdere det annerledes denne gangen og gjenåpne kommunale idrettshaller.

Moss idrettsråd vil samtidig understreke betydningen av at alle idrettslag i Moss kommune må føle seg 100 prosent trygge på at idrettsaktiviteten holder seg innenfor Helsedirektoratets anbefalinger, Norges idrettsforbunds kjøreregler og det enkeltes særforbunds koronavettregler, før organisert idrettsaktivitet i kommunale idrettshaller eventuelt gjenopptas.

Moss idrettsråd deltar gjerne i dialogen med Moss kommune i vurderingen av en eventuell gjenåpning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags