Tidligere alpinist og OL-vinner Finn Christian Jagge døde onsdag etter akutt sykdom. Han ble 54 år gammel.

Det skriver hans kone Trine-Lise Jagge på Facebook .

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste pappa og verdens beste MesterHubby døde i dag etter akutt sykdom. Det er ubeskrivelig vondt, og vi er helt knust», skriver hun.

Jagge, som gikk under kallenavnet «Finken», la opp som alpinist i 2000. Han største triumf i karrieren kom da han vant OL-gull i slalåm i Albertville i 1992.

– Det er forferdelig trist. Han var bare i litt over midten av livet, en ung 54-åring som var aktiv. Det er bare tragisk og trist. Som idrettsmann var han en unik atlet. Han var gode i flere idretter, også i tennis. I alpinmiljøet var han en legende, sier tidligere lagkamerat Kjetil André Aamodt til NRK.

Sorg i alpinmiljøet

Tidligere lagkamerat Tom Stiansen reagerer med sjokk og sorg.

– Uvirkelig. Dette er veldig leit. Jeg snakket med Finken for ei uke siden, og han var på bedringens vei. Han var oppe av sykesengen og inntok fast føde igjen. Siden har han blitt dårligere igjen, sier Stiansen til VG.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja meddelte sin kondolanse på Twitter.

– En vanvittig stor idrettsstjerne har gått bort. Jeg mottar denne triste nyheten med stort sjokk. Ufattelig trist. Mine tanker og kondolanser går til Finkens familie. Hvil i fred, gode verdensborger. Du vil bli savnet, skriver Raja.

Etterlater seg to barn

Til sammen vant han sju verdenscuprenn i slalåm. 54-åringen ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt i 1992, 1997 og 1999.

Etter karrieren hadde han en periode som trener for kvinnelandslaget. De siste årene var Jagge ekspertkommentator for TV 2. Han deltok også i populære programmer som «Mesternes mester» og «Skal vi danse». Førstnevnte program vant han i 2011.

Jagge etterlater seg kone og to barn. Hans foreldre Liv (77) og avdøde Finn Dag drev med tennis toppnivå. Moren var også alpinist.

(©NTB)