Gå til sidens hovedinnhold

Til kommuneoverlegen i Moss: Hvorfor får sykepleiere vaksine før hjemmesykepleiere?

Akkurat nå føles det at vår helse er mindre verdt enn sykepleiere, skriver ansatte i hjemmesykepleien i Moss i dette leserinnlegget i Moss Avis.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vil med dette innlegget presisere at dette gjelder hjemmesykepleien i Moss kommune.

Dette er et stort hjertesukk fra en gruppe helsepersonell i Moss kommune. Korona har vært på alles lepper siden mars 2020. Nå så vi endelig en løsning med vaksinen som kom.

Da håpet vi i hjemmesykepleien på at alle skulle bli vaksinert på lik linje med andre helsearbeidere, men nei, sykepleiere prioriteres først. Hvorfor, lurer vi på ?

I hjemmebaserte tjenester gjør vi mye av det samme som sykepleierne. Vi fordeler lister på sykepleiere, helsefagarbeidere og pleiemedarbeidere. Det er stort sett bare 1-2 lister som man må være sykepleier på, da har man mange andre lister man fordeler i mellom alle som er på jobb den dagen.

Vi har samme regler for smittevern og vi har samme brukergrupper, så vi spør igjen: Hvorfor denne prioriteringen av sykepleiere foran oss?

Vi vet at vi også vil få vaksine, men akkurat nå føles det som om vår helse er mindre verdt enn sykepleiere. Vi hadde håpet på at alle i hadde stilt på lik linje når det kom til vaksinering.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.