Gjennom lek og moro vil Karoline Skaug og Drive Norge gi barn mestringsfølelse og en arena der de kan møtes igjen flere steder i landet. I midten av juli starter de en fire dagers lang feriecamp ved Ekholt skole.

– Det viktigste når man møter på sommercamp er at man skal føles seg likeverdig og føle mestring, og det tror jeg barn trenger nå spesielt etter pandemien. Her skal barna få leke. Hvis du skal få barn til å smile så er det gjennom lek og samtidig får vi dekt det aktivitetsbehovet de har, sier Karoline Skaug, ansvarlig for tilbudet i Moss og som for øyeblikket styrer det samme tilbudet i Vestby.

Gjennom organisasjonen Drive, som er en ideell organisasjon med fokus på unge som har det vanskeligst.

– Å gjøre en forskjell og være med barn er en hjertesak for meg. Jeg er så heldig som jobber som lærer til vanlig. Det å kunne være med barn og bidra gjør meg så glad at dette for meg ikke som jobb, sier Skaug.

Koster ingenting å være med

Den fire dagers lange campen vil heller ikke koste noe for de som ønsker å være med. Alt man trenger å ha med er mat, godt med drikke og joggesko.

– Vi ser at det er mange som kanskje har fått utfordringer med økonomien med tanke lang periode med pandemi, dyre bensin og strømpriser. Da har man kanskje ikke midler til å sende barna sine ut på ulike aktiviteter fordi det blir for dyrt. Derfor ønsker vi at dette tilbudet skal være gratis.

Det er nemlig Barne-, ungdoms- og familieetaten som dekker kostnadene for campen. Tilbudet er åpen for alle barn mellom 10 til 12 år.

– Dette er også et tilbud for foreldre som kanskje må jobbe i sommer, slik at barna dere kan være hos oss i mellomtiden. Her er det rom for alle, sier Skaug.

Hele feriecampen har fokus på gi barna samhold, mestringsfølelse og en arena hvor de kanskje kan møte nye venner. Noe som har gitt gode tilbakemeldinger fra tidligere deltakere.

– Det hele handler om å være i bevegelse, være med andre barn og være med å bestemme. Vi har også fokus på å behandle hverandre godt og snakke fint til hverandre, avslutter Skaug med.