Jeg har stor forståelse for at Ole C Reier er utålmodig. Det er jeg også. Denne utålmodigheten må imidlertid balanseres med smittevernsrestriksjonene. Det er det også stor enighet om i idretten.

Men det er vanskelig å være tålmodig. Det er derfor jeg påpeker og løfter opp koronaslitasjen til diskusjon. Jeg skjønner at faren for frafall er overhengende, og at innstramninger gjør det vanskeligere å finne motivasjon.

Samtidig må vi utvise kløkt. Idretten er ikke tjent med en ryggmargsrefleks som krever lettelser. Vi bør være forsiktige med å utfordre smittevernsreglene.

Det Viken idrettskrets har bidratt med, i dialog med politikere, har resultert i økonomisk støtte til idretten gjennom hele koronaperioden.

Vi jobber nå med å finne støtte til et tiltak vi kaller «Bring back better». Navnet skildrer på mange måter hva vi ønsker å få til. Vi ønsker å bidra til at idrettslag får tilbake de som har gitt seg med fritidsaktiviteten sin i løpet av pandemien, men vi ønsker også å få med flere enn noen gang.

Vi søker nå samarbeid med frivillige regionale organisasjoner i Viken.

Vi har dialog med fylkeskommunen og, vi vil utfordre kulturminister Abid Raja.

Vi mener dette er handling, gjennom at idrettskretsen belyser og setter idrettens utfordringer på dagsorden. Jo flere som snakker om hvordan idretten har det, jo tydeligere blir det hva idretten trenger.