Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for grov voldtekt av egen datter

En mann i slutten av 40-årene er tiltalt for grov voldtekt av egen datter. Overgrepene skal ha skjedd i deres felles hjem over en periode på fem år.

For abonnenter

Moss Avis er ikke kjent med hvordan politiet ble opplyst om overgrepene mot datteren, men etterforskningen har etter politiets mening gitt nok bevis til å tiltale mannen for grov voldtekt av egen datter.

Ifølge tiltalen skal overgrepene ha skjedd i perioden fra februar 2015 til mai 2020. Den fornærmede datteren var da mellom seks og elleve år.

Mannen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med et barn under 14 år og at den seksuelle omgangen var likestilt med samleie. Voldtekten anses som grov fordi det særlig legges vekt på fornærmedes alder på handlingstidspunktet og at det har skjedd gjentatte overgrep.

Mannen er blant annet tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 301 og risikerer fengsel i inntil 21 år.

Les også

Far tiltalt for å ha voldtatt datteren i en årrekke

Idrettshall

Ut ifra tiltalen, som er tatt ut av statsadvokatene i Oslo ved Anne Christine Stoltz Wennersten, skal overgrepene ha funnet sted i deres felles hjem på daværende tidspunkt.

I tillegg til voldtektstiltalen mot egen datter er mannen også tiltalt for seksuell handling mot et annet barn under 16 år. Dette forholdet skal ifølge politiet ha skjedd i én av Moss kommunes idrettshaller.

Mannen skal vinteren 2019 ha tatt tak i rumpen til en 15 år gammel jente og kommet med seksuelle bemerkninger til henne inne i den aktuelle idrettshallen.

– Ingen kommentar

Advokat Sille M. Heidar er tiltaltes forsvarer.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken før den skal behandles i retten, er Heidars kommentar da Moss Avis ber om kommentarer på vegne av hennes klient.

– Hva med straffskyld? Har han sagt noe om det?

– Det ønsker jeg heller ikke å si noe om, svarer Heidar.

Rettssaken er berammet til 13. september i Søndre Østfold tingrett, avdeling Moss og det er satt av fem dager til behandling av saken.

Aktor i saken er politiadvokat Anette Sogn, mens Sille M. Heidar, som skrevet, er mannens forsvarer. Bistandsadvokat for den fornærmede jenta er Nikolai Dericq Paasche.