Tinestafetten avlyses – oppfordrer til å finne alternative datoer for fotballskolen

AVLYSES: Det blir ikke noe av Tinestafetten på Melløs i 2020. Dette bildet ble tatt under fjorårets stafett.

AVLYSES: Det blir ikke noe av Tinestafetten på Melløs i 2020. Dette bildet ble tatt under fjorårets stafett. Foto:

Tine og Norges Friidrettsforbund har onsdag besluttet at Tinestafetten, verdens største stafett for barn, må avlyses i 2020.

DEL

Tinestafetten skulle vært arrangert 12. mai, men det er nå bestemt at den populære stafetten avlyses som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

Sponsorsjef i Tine, Ann-Kristin Syversen, forteller at avgjørelsen satt langt inne, men at den er riktig.

– Tinestafetten arrangeres i skoletiden og vi hadde gledet oss til all idrettsgleden og samholdet som skulle skje på over 300 arrangementer over hele landet. På Bislett stadion skulle det vært samlet over 5000 glade og spente barn. Arrangementene kan dessverre ikke bli gjennomført i år slik situasjonen er og det er derfor riktig å avlyse. Nå er det tid for å ta vare på hverandre i situasjonen vi er i og jobbe for et fantastisk arrangement i 2021, sier hun i en pressemelding Moss Avis har fått tilsendt.

Kan miste 50 millioner

Gjennom samarbeidet med Norges Friidrettsforbund og Norges Fotballforbund deltar over 180.000 barn og unge på Tinestafetten og Tine Fotballskole hver eneste år.

For Tine Fotballskole ser det imidlertid litt lysere ut, heter det i pressemeldingen. De oppfordres til å finne alternative datoer fra august. Vanligvis blir fotballskolene gjennomført mellom mai og oktober, der de fleste klubbene arrangerer i juni.

– Vi har i samråd med Norges Fotballforbund avlyst Fotballskolene som skulle arrangeres i mai. Videre oppfordrer vi nå alle arrangører å flytte TINE Fotballskole som skulle vært i juni og juli til august eller utover høsten, forteller Syversen.

(saken fortsetter under bildet)

PÅ BELLEVUE: Sprint-Jeløy er en av flere klubber i distriktet som har hatt suksess med Tine Fotballskole i en årrekke.

PÅ BELLEVUE: Sprint-Jeløy er en av flere klubber i distriktet som har hatt suksess med Tine Fotballskole i en årrekke. Foto:

Inntektene fra TINE Fotballskole går uavkortet til klubbene. Det kan derfor være kritisk for flere fotballklubber om det ikke er mulig å gjennomføre. Inntekten kommer fra deltakeravgift som betales av foreldre, står det i pressemeldingen.

– Samlet gir TINE Fotballskole en inntekt på ca. 50 millioner til fotballklubber over hele Norge, samtidig som tusenvis av barn gleder seg til å delta på fotballskole i sitt nærområde. Det er derfor viktig at vi legger til rette for at så mange som mulig kan gjennomføre på et senere tidspunkt, sier Syversen.

LES OGSÅ: Lokale idrettsklubber frykter det verste: – Kan tape flerfoldige sekssifra beløp

Følger råd

– TINE Fotballskole er et fantastisk prosjekt som gjennom over 20 år har bidratt til samhold og fotballglede for barn og unge, og vi håper selvsagt det vil være trygt å gjennomføre i år også. Vi forholder oss til de gjeldende offisielle rådene fra Folkehelseinstituttet og vurderer gjennomføringen fortløpende, avslutter Syversen.

LES OG SE MER HER:

Se video fra Tinestafetten: – Var nervepirrende

Løpsfest i elendig vær

Suksess for 21 skoler i Tinestafetten på Melløs

Skoleelevene strålte av idrettsglede

Amin krydret Rygges fotballskole

Stolt øyeblikk for Sprint-Jeløy

Fikk cuphelter på besøk

Knallsuksess for Sprints fotballskole

Artikkeltags