– Jeg fremmer nå forslag på vegne av alle partiene i bystyret om at Tjukkasgjengen skal beskrives som et eksempel på en organisasjon som Moss kommune bør samarbeide med i kommunens plan for idrett og fysisk aktivitet 2015–2026, meldte varaordfører Anne Bramo (Frp) fra bystyremøtet i Moss mandag.

Psykisk og fysisk helse

Bystyret vedtok enstemmig forslaget fra Bramo.

– Det er på tide at kommunen veldig tydelig beskriver konseptet og potensialet til Tjukkasgjengen, sier varaordføreren, og fortsetter:

– Tjukkasgjengen representerer så mye: Gjennom dem kommer folk seg ut, treffer andre og får beveget seg. Det gir både fysisk og psykisk helse.

LES OGSÅ: Tjukkasgjengen vokser og vokser

Etterspurt tilbud

Bramo påpeker at regelmessig deltakelse i idrettslag ikke passer alle og at ensomhet er en av vår tids største utfordringer.

– Tjukkasgjengen er akkurat hva Moss kommune trenger: Her kan folk komme når det passer og gå hvor langt de vil i det tempoet de selv ønsker. Organisasjonen er også helt uten byråkrati. Alt du trenger er et par joggesko og et smil, smiler Bramo.

– Første skritt nå var å få Tjukkasgjengen inn i planen for idrett og fysisk aktivitet. Når handlingsplanen rulleres i mai, vil vi vurdere om kommunen skal inngå et samarbeid med gjengen, sier Bramo.

LES OGSÅ: Gigantbeløp til Tjukkasgjengen (Tekst + Video)

Gir motivasjon

– Kjempehyggelig, stråler Tjukkasgeneral Jan Ellefsen.

– Vi ønsker å være, og vi er, en ressurs for kommunene. Nå håper vi flere andre kommuner vil gjøre som Moss. For vi samarbeider gjerne med det offentlige. Det gjør godt for drivkraften at arbeidet vi gjør både sees og verdsettes, sier Ellefsen – med fortsatt god fart i Tjukkasgjengens fjerde år.