Gå til sidens hovedinnhold

Trafikk og framtidig bomring

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med tanke på den støy og energi som har vært brukt for å få endret trase og lokasjon for jernbaneutbyggingen i Moss, melder spørsmålet seg: Hva har vi lært av dette? Jo, når beslutningen er tatt er det omtrent umulig å få til endringer. Det er noe de som stiller til høstens kommunevalg bør ta med seg.

De planlagte bomringene er ennå ikke vedtatt. Her bør alle som stiller på liste til høstens valg hver for seg klargjøre hvilken stilling de eventuelt tar til en bomring i Moss, og hvilken påvirkning de ønsker å utøve - som f.eks. plasseringer, takster m.m. I utgangspunktet er det vel få eller ingen som ønsker disse avgiftene.

Når vi ser utviklingen på Vestlandet er det aksjonsgrupper som stiller egne lister ved høstens kommunevalg med en eneste sak på programmet: Fjerning og redusering av bomringer. I enkelte Vestlands-kommuner viser meningsmålinger at de får opp til 25 % oppslutning, noe som ganske visst vil kunne ryste det politiske bildet i enkelte kommuner.

Selv Arbeiderpartiets formann har tatt til orde for at «nok er nok». Skal vi tro på de politiske lederne? Er det flertall på Stortinget for å redusere bompengebruken? Er Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og Fremskrittspartiet virkelig alle imot en fortsatt økning av bompengebruken?

Så til alle sittende og kommende politikere ved høstens kommunevalg: Vær klare på hvor dere står i denne saken, og husk det er nå dere kan påvirke. Jeg tror at de som er klare og tydelige i sine standpunkter på hva de mener om bompengefinansiering, vil kunne sanke mange stemmer. Det er nå dere har muligheten! Godt valg til dere alle! Gi innbyggerne i det nye Moss en fortsatt bomfri by.

Kommentarer til denne saken