Moped veltet i rundkjøring

DEL

En 16 år gammel ungdom har blitt fraktet til legevakt av ambulanse etter å ha veltet mopeden i rundkjøringen ved Tigerplassen i Moss.

Politiet opplyser at mopedisten er en gutt og kom fra Kambo da han veltet.

Det er en regulær velt, altså at ingen andre var involvert. Dette er akkurat på samme sted som trafikkuhellet på fredag, men da var det en bil som traff mopeden. I dette tilfellet har det skjedd en velt på glatt føre, forteller operasjonsleder Gisle Sveen i politiet til Moss Avis.

16-åringens mor er varslet og han skal ikke ha blitt alvorlig skadet, fortsetter operasjonslederen. Den unge trafikanten var våken og bevisst da han ble fraktet til legevakta for ytterligere sjekk.

Politiet vil vurdere å opprette sak på forholdet. Da ikke med hensikt å straffe føreren, men for å få den med i statistikken og oppført i systemet.

Operasjonslederen har ikke grunnlag for å svare på trafikksikkerheten ved Tigerplassen, men synes det er relevant å spørre seg om den trafikkerte rundkjøringen er sikret godt nok.

– Mopeder og MC-er er en utsatt trafikantgruppe. Det er ikke et veldig trygt farkomstmiddel. Man er sårbar når ting skjer og det stiller høyere krav til aktsomhet, for eksempel ved mulighet for vannplaning, fortsetter han på generelt grunnlag.

Artikkeltags