Bussjåfør omkom på jobb - hylles av pendler fra Moss

OMKOM: Det var i denne bussen dramaet utspilte seg onsdag morgen.

OMKOM: Det var i denne bussen dramaet utspilte seg onsdag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter å ha fått et illebefinnende på Timeekspressen onsdag morgen, omkom en bussjåfør. Først klarte han å redde dagen til passasjerene, forteller mossebeboer

DEL

Like før Nordbytunnelen på vei mot Oslo på E6 skjedde det tragiske. I en oppoverbakke smeller bussen inn i autovernet etter at bussjåføren har fått et illebefinnende. Runar Skreiberg pendler fra Moss og satt like bak sjåføren under hendelsen.

– Jeg så at han anstrengte seg veldig. Etter hvert klarte han å få bussen til høyre og inn i autovernet, men så begynte den å rulle bakover. Passasjerene begynner febrilsk å lete etter bremsen. Noen sekunder senere fikk vi stoppet den, uten at bussen sklir over i de andre filene, men den rulla mange meter bakover.

– Reddet dagen

Mossependleren er helt klar på at bussjåføren gjorde en suveren jobb.

– Han reddet dagen. Helt klart, ingen tvil i havet. Han tråkket ikke på gassen og klarte å styre oss over mot høyre og inn i autovernet som stoppet oss.

Skreiberg har sendt en lengre takk til bussjåføren. Den kan du lese her.

Bråvåknet

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først meldte om hendelsen. De har snakket med en sarpebeboer som også satt på bussen.

- Jeg bråvåknet av at det smalt og vi gikk inn i autovernet. Det var ikke så dramatisk i seg selv, men i det bussen begynte å rulle bakover, forsto jeg at noe var galt, sier sarpebeboeren.

- Det virket som om bussjåføren hadde fått dratt i bremsen. Hvis det er han som gjorde det, reddet han bussen. Dette kunne gått fryktelig galt, sier han videre.

Regionleder for Nettbuss Østfold, Birger Ljunggren, bekrefter hendelsen.

LES OGSÅ: Trafikale utfordringer på E6

- Fantastisk jobb av sjåføren

- Hvem det var som fikk på brekket er jeg ikke helt sikker på, men dette er jo en tragisk hendelse. Jeg er selvfølgelig glad for at sjåføren gjorde en så god jobb. Han klarte å stoppe bussen da han fikk illebefinnende, sier Ljunggren, før han fortsetter:

- At han fikk bussen til siden er fantastisk. Han har tenkt på sikkerheten til passasjerene og alle andre når han selv ble dårlig. Jeg er stolt og imponert.

For i E6-rusjen kan det fort skje verre ting. Bussen, som gikk fra Sarpsborg like over 05.00, var som vanlig nokså full av pendlere.

- Her kunne det gått veldig galt. På E6 innover mot Oslo er det mye biler. Det var litt lite med biler akkurat der. Alle kan jo selv tenke seg hvordan det kunne gått, sier Sarpsborg-mannen som satt i bussen.

- Det er utrolig at det gikk som bra som det gikk, sier Ljunggren.

Nettbuss i sorg

Bussjåføren døde kort tid senere. I Nettbuss Østfold er kollegaene i sorg.

- Vi er alle preget av å ha mistet en god kollega. Vi har mistet en veldig god venn, ansatt og kollega så altfor tidlig. Våre tanker går til familien hans og de som sitter igjen, sier Ljunggren.

Artikkeltags