Delta har bestemt seg for å trappe opp den pågående sykehusstreiken. Fra og med mandag morgen vil 90 ansatte ved Sykehuset Østfold som er organisert i Delta være i streik, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Inne i fjerde uka

Dette kunngjorde streikeleder i Delta og foretakstillitsvalgt, Tone Lie Nilsen, overfor de allerede streikende sykehusansatte utenfor Kalnes sykehus klokka 10.00 i formiddag.

LES OGSÅ: Stor streikevilje i Moss: – Vi streiker til kravet er innfridd

I forbindelse med kunngjøringen onsdag formiddag, fikk streikelederen en bekreftelse på at streikeviljen hos de Delta-organiserte er på topp, selv om streiken nå er inne i den fjerde uka.

LES OGSÅ: Denne uka kan det bli streik ved Sykehuset Østfold – dette vil det bety for pasientene 

– Streikeviljen er på topp, og vi kommer ikke til å gi oss før vi får like rettigheter som andre ansatte. Vi krever pensjon fra første krone, sier Lie Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad etter å ha kunngjort opptrappingen av streiken mandag morgen.

Fra da vil Delta ha til sammen 90 ansatte ved Sykehuset Østfold på Kalnes og i Moss ute i streik. Streiken omfatter innen pasienttransport, renhold, audiografer, teknikere og seksjonsledere.

Andre opptrapping

Da sykehusstreiken var et faktum i slutten av mai i år, ble 60 Delta-medlemmer ved Sykehuset Østfold tatt ut i streik. Streiken ble senere trappet opp med ytterligere 15 Delta-medlemmer i tillegg til 25 ansatte som er organisert i Fagforbundet. Nå trappes altså streiken opp for andre gang, og Lie Nilsen utelukker ikke at streiken kan bli langvarig.

– Det er per i dag ingen kontakt mellom Delta og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, så vi ser ingen umiddelbar løsning. Som dere selv ser og hører, er ikke våre medlemmer villig til å gi opp før vi har fått gjennomslag for våre krav, sier hun.

Hun sier videre at hun ikke vet hvordan den pågående streiken påvirker den daglige driften ved Sykehuset Østfold, men understreker at arbeidsgiver kan søke dispensasjon dersom det oppstår fare for liv og helse.

Fra mandag av vil til sammen 300 Delta-medlemmer i helsesektoren være i streik. 90 av disse er ansatte ved Sykehuset Østfold.