– Dette er overhodet ikke stripping!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Damene strømmer til «pole dance-timene» på Korpus treningssenter i Moss. Men det er ikke alle som er like innforstått med hva de egentlig driver med. Se video ved å trykke på bildet over.

DEL

– Det er mye styrke- og dansebevegelser som er satt sammen i en koreografi. Kort fortalt er det trening på stang, forklarer de to instruktørene Tina Birgitte Ellefsen (17) og Thea Ellefsen Anstensen (21).

De to jentene startet fra scratch for to år siden, og har jobbet på spreng for å uvikle seg på egenhånd.

I januar følte de seg klare til å bli instruktører på det lokale treningssenteret, og siden den gang har flere og flere meldt seg på den omdiskuterte aktiviteten.

– Det er fortsatt veldig ferskt i Norge, men interessen har tatt seg opp veldig. Det første introkurset vårt er fullbooket, så vi må faktisk arrangere ett til. Per dags dato er vi 19 personer som driver med dette, og flere vil det bli etter de to kursene, forteller Thea og Tina.

God trening: Tina Birgitte Ellefsen (17) forteller at «pole dance-øvelsene» er svært krevende fysisk.

God trening: Tina Birgitte Ellefsen (17) forteller at «pole dance-øvelsene» er svært krevende fysisk. Foto:

God trening: Tina Birgitte Ellefsen (17) forteller at «pole dance-øvelsene» er svært krevende fysisk. Foto: Joakim Bekkåsen

Men prosessen har ikke bare vært en fryd så langt. De to instruktørene har fått mange reaksjoner som ikke alltid har vært like positive.

– Mange lurer på om vi stripper og hvor vi har gjort av stanga vår. Men dette er overhodet ikke stripping. Vi flyr ikke nakne rundt på treningssentret og vi gjør det ikke for andres nytelse. Vi har lite klær på, men det må vi. Vi bruker huden til å feste oss på stengene, påpeker Thea avslutningsvis.

Fornøyde deltakere: Fra venstre: Celine Mari Stokke (16), Cecilie Stanzèn (17), Andrea Mongstad (16) og Eline Smith (33).

Fornøyde deltakere: Fra venstre: Celine Mari Stokke (16), Cecilie Stanzèn (17), Andrea Mongstad (16) og Eline Smith (33). Foto:

Fornøyde deltakere: Fra venstre: Celine Mari Stokke (16), Cecilie Stanzèn (17), Andrea Mongstad (16) og Eline Smith (33). Foto: Joakim Bekkåsen

Artikkeltags