Gå til sidens hovedinnhold

– Trist om vi nå skulle ende opp med å legge deler av området der byens vugge sto, dødt

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med bekymring og undring jeg leser intervjuet i lørdagens avis. Her antyder Ap-topp Christian Larsen at det mest hensiktsmessige er å samlokalisere biblioteket med musikkskolen. Tanken er derfor å flytte biblioteket fra Møllebyen. Dette er, etter min mening, bare trist.

Kontrakten skal fornyes om noen år. Jeg har full forståelse for at krav og ønsker endrer seg over tid, men her har, etter det jeg har lest i avisen, gårdeier vært på tilbudssiden, med å være villig til å oppgradere lokalene. Jeg var en av det politiske flertallet som, etter harde diskusjoner, fikk lokalisert biblioteket til Møllebyen. Den gang hadde vi også en stortingsmelding om arkiv, bibliotek og museum å forholde oss til.

Kommunen var etterhvert svært interessert i å bidra til å ruste opp Møllebyen. Dessverre fikk vi ikke det høyskoletilbudet vi håpet på i området. Som kjent ble det flyttet til Sarpsborg av et flertall i fylkestinget. Men ellers er mitt inntrykk at både politikere, tverrpolitisk, og innbyggere har vært godt fornøyd med lokalisering og tilbud.

Jeg har også registrert ønsker om at kommunen bør kjøpe konvensjonsgården, for deretter å flytte museet dit.

Jeg håper at de drøftingene som styringspartiene nå er i gang med, ender med at vi beholder biblioteket og museet i Møllebyen, og heller konsentrerer seg om å få oppgradert lokalene. Det ville være trist om vi nå i jubileumsåret skulle ende opp med å legge deler av området der byens vugge sto, dødt.

Les også

Her kan det bli nytt bibliotek

Les også

– ALT taler for nytt bibliotek i sentrum

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.