Gå til sidens hovedinnhold

«Tusen takk til Moss kommune for at de ikke stengte skolene tidligere i desember»

DEBATT

Tusen takk til Moss kommune for at de ikke stengte skolene tidligere i desember da det var masseutbrudd på covid-19. Det var en kjempeidé å ikke høre på de ansatte, og for øvrig foreldre ved kommunens skoler som ønsket at skolene stengte tidligere, nettopp for å unngå at julen til flere ble ødelagt – og for å minimalisere smitte over til det nye året.

Tusen takk til Moss kommune som valgte å ikke høre på dem som jobber på «gølvet», som har nærkontakten, erfaringen og ikke minst kunnskapen om hva som skjer blant alle elevene. Det er selvsagt dere som har kontorjobb, som delegerer ansvaret som har mest oversikt over hva som skjer i klasserommene.

Tusen takk til Moss kommune som nå sørger for at mamma må feire julen sin alene, ikke får se barn, barnebarn, svigerdatter, svigerfamilie, brødrene sine, og resten av familien. Det er klart at disse ti siste dagene før jul var viktig – helsa til hverandre er ikke så viktig, så lenge man kan vise at skolen ikke er stengt ned.

Tusen takk til Moss kommune som nå sørger for at skoleklasser, ansatte og deres foresatte må være i karantene helt til 28. desember. 2020 har tross alt vært fantastisk, så dette var bare en ekstra god nyhet for alle sammen. Tusen til Moss kommune som ikke tok rådet til «lærer i Norge», som sa at han meldte seg i frivillig karantene 10. desember, selv om han ikke hadde nærkontakter, nettopp fordi han ønsker å ferie jul med sine nærmeste.

Tusen takk til Moss kommune som synes at hjemmeskole er «betydelig lavere læringsnivå», og at dette blir veid opp som et argument mot menneskers liv og helse. En ekstra takk til Moss kommune som sørger for en jul fylt av frykt, redsel og uvisshet for at man skal bli alvorlig syk når man har underliggende sykdommer. For hva hjelper det å ta forholdsregler i butikken med avstand, munnbind og handle utenom rushet, holde seg unnaoffentlig steder, unngå mennesker når man går tur i naturen, og ikke ha sosial kontakt med venner annet enn på telefon, når arbeidsgiveren din ikke tar hensyn til deg? Takk for det Moss kommune.

God jul. Og godt nyttår.

– Mads Kristoffer Michalsen, Ekholt

Kommentarer til denne saken