Det skriver kanalen i en pressemelding tirsdag kveld.

TV 2 starter ekstrasendingen klokken 11.00 med programleder Elin Ludvigsen og historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen og andre gjester i studio. Selve seremonien i Oslo Domkirke overføres klokken 13.00.

Ari Behns familie har uttalt at de ønsker at alle som vil ta et siste farvel, skal få mulighet til det. Derfor vil TV 2 sende seremonien, noe som er i tråd med familiens ønske, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

LES OGSÅ: Ari Behn (47) er død

Det er ventet et stort oppmøte i domkirken, og dørene åpnes klokken 12. Familien oppfordrer folk til å være tidlig ute, og det er ikke reservert plasser for andre enn familien og de nærmeste.

Familiens åpenhet om at Ari Behn tok sitt eget liv, har gjort at Norge åpent har sørget og minnet han, og gitt oss anledning til å snakke om et stort samfunnsproblem. TV 2 skal snakke med mennesker som kjente han, og vi skal belyse temaer rundt selvmord og mental helse. Gjester skal fortelle om hans historiske betydning for kongehuset, og selvsagt selve kunstneren Ari Behn, sier Solbrække.

Trenger du noen å snakke med? Mental Helse kan nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 80033 321. Kirkens SOS: 22400040.

LES OGSÅ: Ønsker å vise Ari Behns bisettelse – jobber iherdig for å få all teknikken på plass

LES OGSÅ: Mange hundre gikk i fakkeltog for Ari Behn og psykisk helse