Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 23. oktober. Varaordfører i Moss, Tor Petter Ekroll, står for koordineringen av årets aksjon sammen med en kommunekomité full av frivillige.
– I år kommer det til å være rundt 100 bøssebærere som er ute og går, forteller Ekroll.
– De to siste årene har vi, på grunn av korona, ikke hatt fysiske bøsser med unntak av noen bestemte steder i byen. Det kommer fortsatt til å stå bøsser der, men noen steder i kommunen vil det også være bøssebærere som går fra dør til dør, fortsetter han.
Men det at bøssebærerne er tilbake betyr ikke at de digitale løsningene forsvinner.
– Vi beholder de digitale bøssene, og allerede nå kan du opprette din egen digitale bøsse. Det oppfordrer vi alle til å gjøre. Privatpersoner, men også idrettslag og bedrifter oppfordres til å opprette egne bøsser og ha innsamling.
En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no.
Man kan begynne å donere til de digitale bøssene 7. oktober.
Den 17. oktober er det ringedag, og flere bedrifter rundt om i Moss vil bli ringt opp av frivillige.

Årets TV-aksjon blir digital: – Vi håper vi får inn enda mer!
Samles inn til vaksiner og medisiner
Årets innsamling går til Leger Uten Grensers sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.
TV-aksjonen, uoffisielt regnet som Norges største dugnadsdag, skal i år bidra med å forebygge epidemier, og behandle både kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.
Pengene skal gå til vaksiner, gi tilgang på medisiner og legebehandlinger. I tillegg vil Leger Uten Grenser, i samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi, bruke deler av midlene til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.
Det står det på TV-aksjonen sin nettside.

Skoleelevene i spiss for 3,2 millioner lokale kroner til TV-aksjonen
Remi Sølvberg, som er bøssebæreransvarlig i kommunekomiteen, mener årets sak er betydningsfull.
– Arbeidet leger uten grenser gjør er enormt viktig. Vi tar det nok for gitt at vi har en lege tilgjengelig, men i disse landene er ikke dette en selvfølge. Flere av disse landene har også blitt rammet av naturkatastrofer og epidemier, så de trenger sårt hjelp, forteller han.
– Derfor er det enormt viktig at vi som har litt ekstra, også gir litt ekstra.
Det er Ekroll enig i.
– Det Leger Uten Grenser gjør er en direkte bekjempelse på urettferdighet. De gjør en enorm innsats og utgjør en stor forskjell i de landene de operer i.
Oppfordrer alle til å gå
Sølvberg håper på å få inn en god del donasjoner under årets aksjon. Han forteller at de fortatt er på jakt etter bøssebærere så om det er noen som har lyst så er det bare å ta kontakt.
– Ta kontakt med kommunetorget så vil de sette deg i kontakt med de rette menneskene.
Men Ekroll påpeker også at man ikke nødvendigvis trenger gå gjennom kommunen for å bli bøssebærer.
– Jeg oppfordrer egentlig alle som oppretter digitale bøsser om å ta seg en tur rundt nabolaget sitt, og spørre om naboen vil donere. I år er det frivillighetens år, og dette er en ypperlig anledning til å jobbe frivillig.
Han påpeker at både de digitale og fysiske bøssene skal være lett gjenkjennelige, så man ikke går på en smell. Kommunens bøssebærere vil også være lett gjenkjennelige.
Merk: Bøssen du ser på bildet ser ikke ut som de bøssene bøssebærerne vil gå rundt med. Logoen kommer til å være annerledes.
