Gå til sidens hovedinnhold

TV-kanal trekker Ari Behn-serie

Artikkelen er over 1 år gammel

Dokumentarserien «Ari Behn og halve kongeriket» ble sendt på TV3 selv om Behn selv forsøkte å få den stanset i 2018. Nå har derimot TV-kanalen valgt å trekke den.

Dette gjør de ifølge Bergens Tidene på grunn av hensyn til familien.

– Med respekt for Ari Behns etterlatte har vi besluttet å fjerne «Ari og halve kongeriket» fra våre plattformer inntil videre. Vi ønsker at alle som var glad i Ari skal få tid til å minnes ham slik de selv ønsker og at de som kjente ham best skal få lov til å definere hans ettermæle, skriver pressesjef Fredrik Olimb i Viaplay Norge til BT, skriver Dagbladet.

Like før premieren skrev Moss Avis om at det var full uenighet mellom partene. Til tross for at paret forsøkte å få serien stanset, valgte TV3 imidlertid ikke å gjøre dette.

Serien omhandlet tiden etter skilsmissen i 2016, og Ari Behns kjæreste, Ebba Rysst Heilmann, skrev et åpent brev til VG om hva hun mente. I etterkant har serien vært tilgjengelig via strømmetjenester, men TV-kanalen har nå valgt å trekke den av hensyn til de etterlatte.

«Jeg har en rekke ganger, i samråd med Aris familie, stilt spørsmålstegn ved den etiske tilnærmingen til at Aris liv skulle bli filmet på akkurat dette tidspunktet i livet hans. Dette har også blitt kommunisert til dokumentaristen Katharina Gellein. Dette har ikke blitt hørt. Til tross for råd og advarsler fra Aris nærmeste har de mest sårbare øyeblikkene i hans liv blitt filmet og skal vises på landsdekkende TV. Det har hele veien vært enighet rundt at Ari selv skal ha siste ord og godkjenne dokumentarens innhold.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.