Klikk på hovedbildet for å se video.

Cola, Farris, potetgull og salte stenger. Jevnlig kommer det påfyll i de hvite pappskålene på «greenroom». – Nå er det bare noen få minutter igjen til vi starter! Er alle her?

Einar Ronæs (10) rekker opp hånda.

– Oi, nå kjente jeg at jeg ble skikkelig nervøs.

Tiåringen sitter på bakrommet i Parkteatret og venter tålmodig. Han er den yngste deltakeren under årets UKM, og navnet hans er nummer fem i rekken.
– Det er litt skummelt å sitte her med så mange eldre ungdommer, men det er jo gøy også. Jeg elsker i hvert fall å danse.

LES OGSÅ: I dag braker det løs

For ung for konkurransen

Og nettopp derfor har han meldt seg på. Ronæs har ikke mulighet til å komme videre til fylkes- og landsmønstringen på grunn av den unge alderen, men det betyr ikke så mye for 5.-klassingen fra Melløs.

– Jeg har danset i fire år, men dansen jeg skal fremføre nå lagde jeg bare for en uke siden. Det er en slags blanding av pop og hiphop, forklarer han.

Dansegruppa «Double up» med Eline Vo (16) og Elise Fosse (16) løper opp spiraltrappa til scenen. De er første nummer ut.

Så går det slag i slag. Innslagene er etter reglementet på toppen fem minutter.
– Lykke til Einar, dette klarer du!

Plutselig er det Ronæs' tur til å løpe opp trappa. Konferansier Adrian Bertelsen (17) er allerede i gang med å introdusere tiåringen.
Full jubel i det musikken starter.

UKM 2015 Parkteatret - Einar Ronæs er årets yngste deltaker. Video: Vilde Mebust Erichsen

Se video:

Stor spennvidde

Totalt 14 ungdommer deltok under årets kulturmønstring i Moss, Rygge, Våler og Råde. Programmet omfattet alt fra rap og dans til band og sologitar. Oppimot 25 000 ungdommer fra hele landet deltar hvert år med ett bredt spekter av kunst og kulturuttrykk.

Saken oppdateres når det er klart hvem som går videre til fylkesmønstringen i UKM, som går av stabelen 15.18. april i Halden.

Alle de lokale UKM-innslagene på Parkteatret vil bli lagt ut som egne videoer i løpet av mandag.