Lørdag ble UKM-festivalen arrangert i Hvalerhallen, med ungdommer som hadde gått videre fra sine lokale UKM-arrangementer. Deltakerne var sammen hele helgen, og i tillegg til selve forestillingene ble det arrangert både work-shops, bli kjent-kveld og Afterparty med konsert.

Her kan du se hele den første forestillingen

Her kan du se hele den andre forestillingen

Festivalen omfatter både kunstutstilling og sceneinnslag, og mossedistriktet var godt representert både på utstillingen og på og bak scenen. Agnessa Pedersen og Ronja Andrea Edvardsen Sakariassen deltok begge med kunstverk; Pedersen med "Tre orginalportretter" og Sakariassen med "Mangainspirerte karakterer", mens Else-Marie Aarsheim og Jonatan Hansen var med som arrangører.

Warrior

14 år gamle Einar Johan Ronæs fra Moss har danset siden han var syv år gammel og har deltatt i flere "battles". På UKM-scenen imponerte han med en hiphop-dans med egen koreografi. Showgruppa fra Diamante fra Moss bestående av Adele Trobe (16), Madelen Lauritzen Kvarme (15), Tina Jensen Kinn (16) og Vilde Josdatter (13) viste et forrykende og tøft danseshow med tittelen «A warrior», koreografert av Natalie M. Gundersen.

Four Times Epic feat. Michael og Teleb har spilt sammen i to og et halvt år, og løftet taket i salen med sin coverversjon av Kjartan Lauritzens «Fredag» - ispedd en god porsjon humor. Bandet består av Arran Kostveit Gabriel (18), Henrik Granli Øieroset (18), Joachim Teleb (16), Lars-Henrik Levvel Eriksen (15), Michael Frantz (18) og Sigurd Lie Søvold (16). 16 år gamle Emma Charlotte Heiberg tok tak i et vanskelig tema i sin vakre, egenkomponerte «Can I be happy» hvor hun akkompagnerte seg selv på gitar.

De fem gutta i Vrengt skriver låtene sine selv, og skapte liv på scenen med sin «Alt er forandret». Bandet består av Eskil Roos Mangrud (16), Jakob Palmer Kverndokk (16), Magnus Rygge (16), Simon Lee (17) og Truls Ulriksen (16). Leah Isabel Henriksen (16) fra Son representerte Spydeberg sammen med David Damslora (16), og sang og rappet låten «Inside» som de har skrevet sammen.

Spenningen var stor søndag formiddag da det ble avgjort hvem som gikk videre til den nasjonale UKM- festivalen i Trondheim som arrangeres i slutten av juni. Både Agnessa Pedersen og Ronja Andrea Edvardsen Sakariassen gikk videre med sine kunstverk.

I tillegg ble flere av deltakerne tatt ut til å delta på ulike festivaler: Både Vrengt og Four Times Epic skal spille på Festivalen Sin. Sistnevnte ble også tatt ut til å spille på Kraft Festivalen.

Disse gikk videre til Trondheim:

Kunst:

1. NOAH FALCH-NÆSS med arbeidet "TO FATHER FROM SON" (Fredrikstad)

2. URD & KARINA med skulpturen "HODET OVER VANN" (Fredrikstad)

3. RONJA ANDREA EDVARDSEN SAKARIASSEN med "Mangainspirerte karakterer" (Moss)

4.  AGNESSA PEDERSEN med "tre orginalportretter" (Moss)

Film:

1. HVALER SENIOR FILM CREW med musikkvideoen "Titanium" (Hvaler)

Sceneinnslag:

1. Bandet STONE HEART (Askim)

2. EVEN MOE TREIMO med "Addicted to You" (Halden)

3. CHRISTIAN HENRIKSEN og hans 6 Rubik's kuber (Fredrikstad)

4. ST. MARIE KOMPANIET med "Tale til Lillebror" (Sarpsborg)

5. Dansegruppa Switch (Sarpsborg)

Disse får spille på andre arrangementer:

Barnas verdensdager:

Gitar og sang  TREASURE OG EH KEL LEH MOO (Skiptvedt)

Ukulele og sang  CELINE JOHANNESEN (Fredrikstad)

Festivalen Sin:

Bandet  ED, EDD, EDDY (Fredrikstad)

Bandet  VRENGT (Moss)

Bandet   FOUR TIMES EPIC (Moss)

Festival Ø:

Popartisten  ALEKSANDER REED (Sarpsborg)

Fredrikstad Cup:

Vokalist  KIRA DALAN (Fredrikstad)

Rapartisten  MIRRE (Fredrikstad)

Tons of Rock:

Heavymetalbandet   CHAIN HOME (Fredrikstad)

Kraft festivalen:

Bandet   STONE HEART (Askim)

Bandet   FOUR TIMES EPIC (Moss)