Gå til sidens hovedinnhold

Trygghet først - i og utenfor ulvesonen

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forbindelse med de grusomme ulveangrepene på husdyr vi har sett den siste tiden, samt det nye kravet om DNA-testing av alle ulver før de kan tas ut, er det viktig å komme med noen kommentarer.

Vi har et ulveforlik som slår fast at vi i Norge skal ha mellom fire og seks ynglinger og dette er en tydelig marsjordre. Det er en forutsetning at dette følges opp fra regjeringen, og for Fremskrittspartiet og stortingsflertallet er dette bestandsmålet absolutt – dette gjelder både i og utenfor ulvesonen.

Elvestuen sa nylig at vi trenger nye gener i den norske ulvebestanden. Jeg ser ikke helt poenget med nye gener. Men det viktigste er uansett at det ikke skal bli flere ulv i Norge og statsråden er forpliktet til å følge opp flertallet på Stortinget.

Folk skal ha rett til å føle seg trygge i rundt hus og hjem. Derfor er det for meg er det viktig å poengtere at det skal være lett å ta ut ulv som lever utenfor ulvesonen, ettersom disse er til stor skade for husdyrene på sommerbeite.

Samtidig skal det være mulig å ta ut skadevoldere også innenfor ulvesonen, både for å følge opp ulveforliket og for å ta hensyn til folk og dyr i nærområdene. Dette skal også gjelde uavhengig av opphavet og DNA, og derfor må vi kutte ut hele DNA-kravet. Trygghet må komme først.

Kommentarer til denne saken