Gå til sidens hovedinnhold

Underlig at ulike kunstuttrykk skal kunne bekle en sjøside som Sjøbadet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Godt at noen tar bladet fra munnen og sier ifra. At gallerist Kim Brandstup etterlyser engasjement fra ekspertise når det gjelder Sjøbadets oppsamlingsplass av diverse kunstuttrykk er bra!

Det er underlig og også foruroligende at ulike kunstuttrykk som Norwegian Lady, smilende hoder i sjøen og et nonfigurativt krigsseilermonument skal kunne bekle en sjøside som Sjøbadet, dette uten at ekspertisen uttaler seg.

Vi er mange som bor i Moss som har uttalt seg i Moss Avis over misnøyen om de smilende hodene som skal plasseres i sjøen på Sjøbadet, uten å bli hørt. Vi er mange som bryr oss, og som mener at dette ikke må plasseres der. En som også har brydd seg, og som erarkitekt og professor, Ole Rømer Sandberg, har også vært imot hodene og kaller det en platt idè. Dette har tydelig ikke vært godt nok til å stoppe prosjektet.

Ellers har det vært stille fra ekspertisen, og hverken kultursjef eller folk med kunstbakgrunn fra Alby har ymtet noe om dette. At politikerne i Moss da har godtatt de 3 hodene selv om motstanden er stor, og at teknisk utvalg behandler dette som en teknisk installasjon, er meg en gåte. Hvorfor har ikke ekspertisen uttalt seg? Og hvor mye kan settes opp som kan kalles kunst?

I tillegg ønskes det nå å sette opp et krigseilermonument som har en helt annen uttrykksform enn hodene og Norwegian Lady påsamme område. Det hele et sammensurium.

Jeg sier som Kim Brandstrup: Stakkars Moss!

Kommentarer til denne saken