I et par ettermiddager har jeg fått med meg litt av det som skjer denne uken under Festivalworkshop for Kulturkometene i blant annet Moss Angeles Studio. Jeg klyper meg litt i armen, for den muligheten og gaven ungdommene får her er helt uvurderlig. Måten disse unge musikantene blir tatt imot, sett og får lov til å teste ut instrumenter og musikken sin i det profesjonelle studio til Emil Nikolaisen er rørende. Ved at våre unge musikere blir tatt på alvor og møtt med nysgjerrighet, tilstedeværelse, de får et sted å utvikle nettverket sitt på kryss og tvers av alder, musikkstil og kjønn. I tillegg til stor raushet og inspirasjon av blant annet Emil, gir enorm motivasjon og inspirasjon til våre unge musikanter.

Jeg er sikker på at vi vil få høste mange gode konserter og musikk av kulturkometene i fremtiden. Jeg håper alle får med seg det magiske som skjer i Møllebyen og hva noen relativt nye og gamle mossinger gjør for å løfte kultur og musikklivet i byen vår.

Håper lokalt næringsliv også får det med seg, for dette må det støttes opp om.

Takk til Østfold Musikkråd, Moss Angeles Studio, Festivalen Sin, Jelöy Sound og alle de andre som legger ned så mye arbeid i Festivalworkshop.