Gå til sidens hovedinnhold

Unisont ja til minnesmerke: – Ari Behn var viktig for Moss og Moss var viktig for Ari Behn

Politikerne sa enstemmig ja til å motta minnesmerket til ære for Ari Behn.

For abonnenter

Moss Avis har tidligere omtalt Espen Behns ønske om å få plassere ut en bronseskulptur i Nesparken i Moss, som et minnesmerke over broren Ari. Skulpturen er laget av Espen Behn og skal være en gave til byen. Den ble opprinnelig laget til en minneutstilling om Ari Behn.

Da politikerne i KAI-utvalget (kultur, aktivitet og inkludering) behandlet saken sist uke, gikk et enstemmig utvalg inn for å takke ja til gaven:

– Ari Behn var viktig for Moss og Moss var viktig for Ari Behn. Et slikt minnesmerke er fint å få på plass på et sentralt sted i Nesparken. Både som et minne om han, og fordi skulpturen er leken og kan være et fint tilskudd til de eksisterende skulpturene i parken. Men også fordi det kan bli en fin arena for å ta de vanskelige samtalene i livet, i og med det valget Ari Behn dessverre tok, sa Lillian Waldenstrøm Riis (Ap).

Viktig for Moss

Dette synet ble støttet av flere:

– Ari Behn var, er, og vil alltid være en viktig person for Moss, og jeg syns det er fint av hans bror å få til dette. Det skulle bare mangle at Moss kommune tar imot, sa Niklas Eriksen (FrP).

Astrid Nielsen Eliassen (H) fulgte opp:

– Vi er glade for å få denne kunstgaven, vi er en kunstby, og Ari Behn er en meget god representant for byen vår. På denne måten kan vi hedre hans minne og åpne for åpenhet rundt at altfor mange velger å avslutte livet på denne måten, sa hun.

Nesparken

Utvalgsleder Øivind Tandberg-Hanssen (SV) understreket at politikerne i KAI beslutter at man skal ta imot gaven, ikke hvor den skal stå.

– Men det blir i Nesparken, det er jeg rimelig sikker på, og det må vi sørge for, sa han.

Les også

Espen Behn vil hedre storebror Aris minne med en leken skulptur i Nesparken

Les også

Foreslår å si ja til Ari Behn-minnesmerke i Nesparken

Kommentarer til denne saken