Nye treningstrenden

Poledance er en ny type sport som kombinerer dans, aerobic, turn, styrke- og utholdenhetstrening. Sporten har blitt utrolig populær de siste årene og skal kanskje bli en offisiell OL-gren. Family Sports Club på M8-senteret er det eneste treningssenteret i distriktet som tilbyr poledance.

Ketil Lunde, daglig leder på treningssenteret, forteller at interessen for sporten er stor.

- Vi begynte med poledance her fordi det kom forespørsler fra jenter som ville prøve det ut. Vi tilbyr derfor våre medlemmer dette hvis de har lyst til å prøve det ut. Vi kjøpte stenger og rigget det til for jentene og nå har de egne kurs der de lærer seg triks selv og mange av dem er utrolig gode på det, forteller han.

Hver torsdag er det 13-15 jenter som er med på det og begeistringen er stor. – Vi vil gi jentene en mulighet til å prøve det ut, sier han.

Ikke det samme som stripping

I motsetning til hva mange tror, så har ikke poledance noe å gjøre med stripping. Stine Jessica Bergerøy holder på med poledance og er treningsintruktør på Family Sports Club og hun forklarer at poledance og stripping er to helt forskjellige ting.

-Poledance er en sport. Det er ikke stripping. Det er rett og slett turn på stang. Selvom sporten blir assosiert med stripping, så er det en stor forskjell. På poledance har man alltid klær på, shortser og topper. Det er ikke en skitten dans, men det er en form for kardio- og styrketrening, forklarer Bergerøy. Ofte blir dansen assosiert med en erotisk dans som passer inn i strippeklubber, men det er ikke saken.

Utfordrende

U-red(d) jentene fikk teste ut poledance for første gang idag sammen med en gruppe jenter og instruktør Jessica. Ine Hoseth (16) forteller at hun synes det var kjempegøy og slitsomt.
- Poledance var ekstremt gøy og ikke minst veldig slitsomt! Absolutt noe jeg vil fortsette med. Gleder meg til å se progresjonen til både meg selv og Sevil, sier hun.

Bergerøy forteller at poledance kanskje er den neste store trenden innenfor trening.

–Det er kanskje den neste jente-greia. Det handler jo om å ha selvtillitt, men det er jo stryketrening også på en veldig morsom ting. Det er vanskelig i starten, men man får resultater når man prøver, forklarer hun. Det kan vi si oss enige i. Det var utrolig slitsomt, armer og ben verket i dager etterpå, men det var utrolig morsomt og lærerikt.

– Når man får inn teknikken og trinnene så går det lekende lett, forklarer Bergerøy som i motsetning til oss bevegde seg elegant på stangen.