Uteliv i Østfold på tomgang

Marianne Klever Næss, Fredrikstad

Marianne Klever Næss, Fredrikstad Foto:

Av
DEL

DEBATT Når VG skriver om tomt uteliv i Fredrikstad etter nasjonale innstramninger, er det bare sørgelig. Først og fremst for de familiene der en mamma eller pappa kan miste jobben før julaften. Men også fordi det rammer hele Østfold. Det er nå ikke tid for de store festtaler. Nå må alle politikere fra alle partier stå samlet for å redde restauranter, hoteller og reiselivet i Østfold. Lokalpolitikere må lytte til næringslivet, møte dem på hjemmebane, oppsøke restauranter og spørre «Hva behøver du for å overleve?» Vi har en nasjonal helsedugnad.

Nå må vi også ha en lokal næringslivsdugnad. Jeg vil utfordre hele det politiske miljøet i østre del av Viken: ta initiativ til å møte eiere av hoteller, puber og restauranter for å se hva man kan gjøre for å redde næringer. Konkret foreslår jeg at alle kommuner ser på skatter og avgifter som lokale næringer betaler i denne ekstraordinære tiden. Jeg oppfordrer alle kommuner til å ta kontakt med restauranter, hoteller og reiselivsaktører for å initiere lokale redningspakker. Det er nå tid for å legge politisk prestisje til side og å samles om felles løsninger. Vår lokale produksjon av velferdstjenester er avhengig av skatteinntekter. Vi er alle avhengige av at det skapes mer.

Nå er det syv uker til jul. La oss sammen gjøre det vi kan for at også ansatte i disse næringene skal få en god julefeiring.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken