Bilmagasinet i Moss - Kommersielt magasin

Tradisjonsrikt bilverksted bygget på kvalitet og service

I over 70 år har Holmens Auto i Rygge bygget sitt gode omdømme på kvalitet og service. Det har gjort dem til et naturlig stoppested for både lokale privatbilister og lastebileiere fra hele regionen.

Adresse
Ryggeveien 266, 1580 Rygge

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:30


https://holmens-auto.no/
Tlf: 69 23 20 60
tage@holmens-auto.no

Historien om Holmens Auto starter allerede i 1949, da Erling Holmen åpner bilverksted i Ryggeveien. Siden har virksomheten gått i arv. 

Da Erling ga seg i 1974, overtok broren Arne Holmen. I dag er det sønnen hans, Tage Holmen, som driver firmaet.

– Jeg var ofte med i verkstedet helt fra jeg var en neve stor. I 1986 begynte jeg å jobbe her som mekaniker. Det var på mange måter en helt naturlig vei for meg å gå, sier Tage Holmen, som overtok driften etter faren i 2006.

Holmens Auto holder fortsatt til på samme sted der det hele startet. Likevel har det skjedd mye her gjennom årenes løp. Blant annet har de hevet takhøyden og bygget på. 

Senest for to år siden ble lokalene utvidet med 400 kvadratmeter.

– Selv om vi alltid har vært et verksted for både personbil og lastebil, ønsket vi å satse enda mer på påbygg av tyngre kjøretøy, forteller Holmen.

Tage Holmen har vært med i bilverkstedet siden han var en neve stor. I dag driver han Holmens Auto i Rygge, som ble startet av farens bror i 1949.  

Bygger på kvalitet

De siste årene har verkstedet i Ryggeveien hatt stor pågang av lastebileiere med ulike behov. Det kan være alt fra montering av kraner og krokløftere, til overflytting av eksisterende lasteplan eller andre typer påbygg.

– Vi har erfaring med det meste, men jobber kanskje aller mest med krokbiler. Mange kunder ønsker større fleksibilitet i hverdagen. Med for eksempel en multilift kan du få en bil som er mer anvendelig og brukervennlig, sier Holmen.

Han forteller at selv om det i perioder har vært sterk konkurranse fra utenlandske aktører, foretrekker de fleste kundene å bruke et mest mulig lokalt verksted.

– Det er ikke mange verksteder som tilbyr en like komplett pakke i vår region. Hos oss er det alltid lett å stikke innom underveis i prosessen og komme med ønsker, forteller Holmen.

I sitt moderne lastebilverksted har de alt nødvendig utstyr for å kunne utføre alle påbygg effektivt og forskriftsmessig. Mye kommer klart til montering fra produsenten. Andre ting sveiser og produserer de selv.

– Kunden kan stort sett få det som han vil, så lenge det er innenfor regelverket til Statens vegvesen eller andre myndigheter, smiler Holmen.

Holmens Auto har spesialisert seg innen påbygg av lastebiler. Ruben Marino Rimstad Helgesen monterer gjerne løsninger som gir kundene et solid løft.

God service på veien videre

Holmens Auto er også en viktig samarbeidspartner på veien videre. Selv om de er autorisert forhandler og merkeverksted for Hiab i regionen, utfører de reparasjoner, kontroll og service på alle typer kraner.

Med topp moderne feilsøkingsverktøy kan de kjøre diagnose på alt fra motorstyring og ABS til airbag samt tilbakestille serviceindikatorer. De utfører også 2-årskontroll på analoge fartsskrivere, i tillegg til vanlig EU-kontroll på lastebiler.

Foruten et eget delelager for biler og utstyr, har Holmens Auto et godt samarbeid med merkeforhandlerne i området. Med sin egen servicebil kan de dessuten bistå ved behov der kunden er.

– Kundene våre er avhengige av bilen i hverdagen. Da stiller vi opp når det trengs, slik at du kommer deg på veien igjen så snart som mulig, forsikrer Holmen.

Inge Sveen har lang erfaring med påbygg, kroker og kraner. 

En ekte Automester

Som medlem i kjeden Automester, er Holmens Auto også verkstedet for alle personbileiere. 

Her utfører de mekaniske reparasjoner, EU-kontroll og service på alle bilmerker. Når du har service på bilen din hos Automester får du en mobilitetsgaranti med på kjøpet. 

Det vil si at dersom bilen din stopper innen ett år etter at du har vært på service, får du gratis henting og tilkjøring til nærmeste Automester verksted.

– Vi ønsker å være et naturlig valg for alle bileiere, enten du kjører personbil eller lastebil. Her er du alltid velkommen innom for en prat eller et uforpliktende pristilbud, sier Tage Holmen. 

Tomas Vaitkus er verksmester og jobber som EU-kontrollør. 

Holmens Auto AS

  • Bilverksted etablert av Erling Holmen i 1949, som i dag drives av Tage Holmen.
  • 12 medarbeidere med bred erfaring innen lastebil og personbil.
  • Høy kompetanse innen påbygg for lastebiler.
  • Forhandler av Hiab kraner.
  • Utfører service og kontroll på alle typer kraner og bakløftere.
  • Medlem av verkstedkjeden Automester.
  • Utfører alt av mekaniske reparasjoner, service og kontroll på alle biltyper og bilmerker.