Navn: Cicilie Angvik, silketrykker, nå ufør

Født: Juli 1975

Bor: Øreåsen

Jeg har to barn, men jeg skulle hatt tre. Livet ble snudd på hodet da den første sønnen vår, Aleksander, døde i krybbedød i 2000. Han ble bare to år. Jeg var 25 år og 4 måneder på vei med nummer to da han døde. Hvordan går man videre etter at livet blir snudd opp ned? For oss har det vært viktig å være åpne om det. Med både familie og venner. Vi snakker om ham ofte. Det har også gjort oss mer sammenspleisa som familie. Han hadde bursdag 8. desember og døde 10. desember. Jeg synes fremdeles jula er vanskelig.

Fibromyalgien min blusset opp samtidig med at Aleksander døde. For seks år siden ble jeg helt ufør. Det var tøft, men det var også en belastning at jeg stadig vekk måtte ringe til arbeidsgivere å si jeg var syk. Jeg vil jo jobbe, men kroppen vil rett og slett ikke. Jeg har det best om sommeren. Når det er kaldt og fuktig blir jeg helt satt ut. Det er som å ha influensa hele tiden. Noen ganger skulle jeg ønske sykdommen var synlig på utsiden. Det hadde vært enklere med krykker, liksom. Å gå fra å være er ja-menneske til å begynne å si nei har vært en utfordring. Jeg jobber fremdeles mye med å venne meg til det.

De gir meg energi å jobbe med barn og å se at de mestrer ting. Det er derfor jeg er så aktiv som frivillig i Moss bueskyttere. Sønnen min ville prøve først. Nå driver hele familien med det. Jeg er stolt av at barna våre gjør det så bra. Det var tilfeldig at jeg ble med sønnen min på trening. Nå tar jeg trener 2-utdanning, men jeg begynte å skyte selv først i mai 2019. Det ble 2. plass i kretsmesterskapet samme sommer. Det er nok en fordel at jeg allerede kan teorien. Jeg har dessuten alltid drevet med idrett. Det var innebandy som var min store interesse. Som 15–16 åring var jeg keeper på den første uoffisielle kvinnelandskampen, men helsa gjorde at jeg måtte gi meg helt i fjor.

Dette beste med Øreåsen:

Play
00:05

Hvem vil du lese om?

To kommuner er blitt til én. I denne serien blir du kjent med noen av de fine folka som bor i den nye storkommunen. Vi samler alle intervjuene i et digitalt magasin ettersom de publiseres. Det kan du bla i ved å klikke her.

Hvem vil du lese om? Send oss tips her, eller til journalist Eva Nyhaug på eva.nyhaug@moss-avis.no