Navn: Finn Mostad og Solveig Haakensen, pensjonister

Født: 1946 (Finn) og 1941 (Solveig)

Bor: Gjerrebogen

Finn: Jeg kom ned til Sør-Spania i dyp sorg etter min kones bortgang i 2009. Jeg bare satt og sturet i leiligheten, men til slutt følte jeg at det måtte en endring til. Endringen ble Norsk Forening Costa del Sol i Fuengirola. Broren min nærmest dro meg ned dit den første gangen. Som barkeeper og oppvaskhjelp fikk jeg verdens hyggeligste sjef i Solveig. Og hver gang jeg var der, ble avstanden mellom sjefskontoret og disken mindre. Alle visste at det var noe på gang mellom Solveig og meg, unntatt oss. Gjennombruddet skjedde på en fjelltur i november 2010 og siden ballet det på seg. Og selv om jeg ble beskyldt for å ha røvet henne fra foreningen, og attpåtil fikk drapstrusler fra en av medlemmene som mente jeg ødela miljøet, fikk jeg lokket henne med meg til Moss. Det er jeg evig takknemlig for. Jeg sier jeg har aldri hatt det så bra som nå. Det beste med Solveig? Solveig har gitt meg et nytt liv. Hun er både søt, hyggelig, selvstendig og klok.

Solveig: Jeg vokste opp i Oslo med bare moren og søsteren min. Økonomien hjemme var ikke god, så jeg måtte tidlig ut å finne jobb for å hjelpe til hjemme. Jeg klarte likevel å ta Framhaldsskolen, norsk som gymnasfag, handelsskolen og realskolen på kveldstid. På handelsskolen ble jeg bedt med på kino av en kjekk fyr. Jeg var naiv, uerfaren og godtroende og du kan vel si jeg falt for feil mann. Vi giftet oss i 1965 og fikk to barn, men ble skilt i 1971. Siden har jeg jobbet i Televerket i 40 år og vært aktiv i fagforeningen nesten like lenge før jeg gikk av med pensjon. Det er ikke lett å være arbeidsnarkoman og pensjonist. Løsningen ble Norsk Forening Costa del Sol. Jeg hadde jobbet i Norsk Forening i ti år da Finn kom sorgtynget inn døra i 2009. Jeg leser ikke så mye som Finn, men løser desto mer kryssord og sudoku. Vi sier bare at han leser og jeg løser. Det beste med Finn? Finn er morsom og til å stole på. Og så er jeg fryktelig glad for at han er et kjøkkenmenneske som serverer meg alle måltider – hele uka.

Finn og Solveig: Vi er veldig ulike, men vi har både humoren og språkinteressen til felles. Vi ler av hverandre mange ganger om dagen. Og så går vi mye på tur. Vi er to selvstendige mennesker som har full tillit til hverandre og som gir hverandre rom. Vi har fremdeles ett bein i Moss og ett i Spania, men er ikke så mye der nede som før. Vi trives så godt her i Moss. Da vi ønsket å starte på nytt, kjøpte vi ny leilighet i samme borettslag som Finns gamle leilighet på Gjerrebogen. Så kjøpte vi ny bil og ny seng. Nå koser vi oss sammen i Moss. Vi er aktive i Gjerrebogens pensjonistforening og i Moss pensjonistforening. I sistnevnte hender det Finn holder egne foredrag. Om vi har gifta oss? Nei, men det er ikke så nøye. Det som teller er at hjertet er i orden og at vi lever det gode liv.

SPANIA: Bildet er tatt i Spania noen år etter at vi møttes. – Se så nyforelska vi er, sier Solveig.
SPANIA: Bildet er tatt i Spania noen år etter at vi møttes. – Se så nyforelska vi er, sier Solveig.(FOTO: )

Hvem vil du lese om?

To kommuner er blitt til én. I denne serien blir du kjent med noen av de fine folka som bor i den nye storkommunen. Vi samler alle intervjuene i et digitalt magasin ettersom de publiseres.

Oss i nye Moss del 1 med de første 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 2 er påbegynt og kan leses i her.

Hvem vil du lese om? Send oss tips her, eller til journalist Eva Nyhaug på eva.nyhaug@moss-avis.no

Finn og Solveig bor på Gjerrebogen: