Navn: Torill Thorbjørnsrød, postbetjent

Født: Mars 1960

Bor: Ekholt

Jeg begynte som postbetjent i 1982. Da var jeg 22 år og hadde tilfeldigvis sett en annonse i avisen der de søkte etter aspiranter i Østfold. Jeg ble tilbudt en stilling i Moss og flytta umiddelbart fra Fredrikstad. Siden har jeg bodd her. Det var uvant til å begynne med. Utelivet i Moss var helt dødt sammenlignet med Fredrikstad. Men jeg har faktisk likt meg godt fra første stund. Nå setter jeg ekstra pris på alle strendene og det flotte nærmiljøet. Du kan si den annonsen var viktig for livet mitt på mange måter. Ikke bare har jeg jobbet for samme arbeidsgiver i snart 40 år. I 1986 giftet jeg meg med Geir som jeg møtte på jobb. Nå har vi bodd på Ekholt de siste 30 årene og vi stortrives her.

Jeg var au pair i England ett år etter gymnaset. Så ble det ett år på husmorskolen i Halden før jeg utdannet meg til å bli telegrafist, men da jeg var ferdig ville jeg ikke jobbe til sjøs likevel. Det var da jeg så den annonsen fra Posten. Jeg har aldri angret på at jeg søkte. Det er klart det har vært omstillinger der som andre steder, men det har gått greit. Bortsett fra da jeg gikk gravid og var hjemme med de to barna våre, har jeg syklet med post. Jeg har ikke lappen, så det har vært enklest med sykkel. Om jeg vet hvor langt jeg har syklet på disse årene? Ha ha. Nei, jeg burde kanskje hatt kilometerteller på sykkelen. Men det har blitt noen mil. Det er verst når det er mye snø. Og så merker jeg at jeg blir eldre. Jeg er mer sliten når jeg kommer hjem.

For sju år siden ble hverdagen litt enklere, for da fikk vi elsykler. Likevel blir det mye frisk luft i løpet av en arbeidsdag. Jeg sykler over 6 timer om dagen. Jeg har aldri hatt behov for å ha abonnement på et treningssenter, for å si det sånn. Det har vært lite dramatikk på disse årene, men jeg har velta noen ganger på sykkelen og jeg har også blitt bitt av hund 3–4 ganger, men posten har alltid kommet fram. Etter nesten 40 år på samme sted, trives jeg fremdeles. Det beste er at man møter mange hyggelige mennesker og at man er sin egen herre. Og kollegaene er gode, selv om jeg ikke ser dem like ofte lenger nå som før da vi sorterte posten sammen.

Hvem vil du lese om?

To kommuner er blitt til én. I denne serien blir du kjent med noen av de fine folka som bor i den nye storkommunen. Vi samler alle intervjuene i et digitalt magasin ettersom de publiseres.

Oss i nye Moss del 1 med de første 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 2 med de neste 100 intervjuene finner du ved å klikke her.

Oss i nye Moss del 3 er påbegynt og kan blas i her.

Hvem vil du lese om?

Send oss tips her, eller til journalist Eva Nyhaug på eva.nyhaug@moss-avis.no