Selv om MFK II endte en god del poeng bak rekruttlaget til Kvik Halden forrige sesong, var 56 poeng og andreplass nok til å sikre opprykket til 4. divisjon. Denne sesongen blir det langt tøffere.

Kristoffer Kolsrud er assistenttrener for MFKs A-lag, men skal også være ansvarlig for rekruttlaget den kommende sesongen. Målet er naturligvis å holde seg i divisjonen.

– Man får med seg mange gode A-lagsspillere som holder 2. divisjonsnivå, men også noen juniorer som ikke det er sikkert holder 4. divisjonsnivå. Særlig med tanke på denne Østfold-serien, som er ganske sterk. Det blir en utfordrende miks å få de A-lagsspillerne som er litt skuffet og demotiverte, til å lede og prestere godt på denne arenaen, sier han og fortsetter:

SJEFEN: Det er Kristoffer Kolsrud som har kampleder-ansvaret for MFK II denne sesongen.
SJEFEN: Det er Kristoffer Kolsrud som har kampleder-ansvaret for MFK II denne sesongen.(FOTO: )

– Også er det å få skuldrene ned hos juniorgutta og få dem til å lære av de eldre. Det er det som er målet, men det er en ganske vanskelig miks fordi vi ikke trener sammen. Det blir utfordrende.

Viktig med godt juniorår

Opprykket til 4. divisjon betyr at rekruttlaget til Moss Fotballklubb får en vesentlig bedre arena denne sesongen. Både for juniorgutta og A-lagsgutta som må stå over i 2. divisjon. Kolsrud mener også det er viktig å sikre et godt år for juniorlaget.

– Hvordan vil dere balansere rekruttroppen, med tanke på kampbelastning hos begge lag?

– Vi har ikke satt en plan for det ennå, det må vi vurdere fra uke til uke.

Les også:MFK-trener trakk seg før seriestart  

– Det er ikke noe problem for en juniorgutt å spille to kamper i uka. De trener gjerne to ganger om dagen og har kropper som håndterer det. Men det er viktig å tilpasse. Det er viktig å sikre et godt juniorår, så de kan være med å kjempe om opprykk. Vi må prioritere, forklarer Kolsrud.

Målsnik

Med 17 mål var det Saman Bye Rostami som ble rekruttlagets toppscorer forrige sesong. Unggutten ble belønnet med A-lagskontrakt før denne sesongen, men det er ikke utenkelig at måltyven blir en viktig spiller også i år.

Det er Borgen som kommer på besøk i første serierunde. Det blir alt annet enn en lett oppgave for mossingene. Sarpsborg-laget kjempet seg til en 5. plass i fjor, og var nære ved å slå ut Sprint-Jeløy av NM-kvaliken i mars.

MFK II

4. divisjon (Amedia-ligaen)

Lagleder: Kristoffer Kolsrud

Fjorårets plassering: 2. plass i 5. divisjon (56 p)

Målsetting: Ikke rykke ned

Seriestart: Mandag 15/04, hjemme mot Borgen

KAN BLI VIKTIG: Saman Bye Rostami banket to baller i nettet for MFK II mot Sprint II forrige sesong.
KAN BLI VIKTIG: Saman Bye Rostami banket to baller i nettet for MFK II mot Sprint II forrige sesong.(FOTO: )