Utleieprisene moderat opp

OPP: Utleieprisene gikk moderat opp i 1. kvartal.

OPP: Utleieprisene gikk moderat opp i 1. kvartal. Foto:

Utleieprisene på bolig i de store byene i Norge steg med 1,4 prosent i første kvartal 2020. Det siste året har leieprisene steget med 2,7 prosent.

DEL


– Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. I første kvartal steg leieprisene sterkt i Stavanger/Sandnes og Trondheim, mens utviklingen var mer moderat i Bergen og Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Sterkest leieprisutvikling i første kvartal hadde Stavanger/Sandnes med en oppgang på 6,9 prosent etterfulgt av Trondheim med en oppgang på 6 prosent. Svakest utvikling hadde Bergen med en oppgang på 0,1 prosent. Leieprisene i Oslo steg med 0,7 prosent i første kvartal.

Antall boliger til leie på Finn i de store byene ved utgangen av fjerde kvartal er 3501. Av disse er 1982 i Oslo, 699 i Bergen, 476 i Trondheim og 435 i Stavanger/Sandnes.

– Det er liten økning i antall boliger for leie sammenlignet med utgangen av fjerde kvartal, men utbudet av boliger for leie holder seg stabilt i alle de store byene, sier adm.dir. i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken