Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter Ladies Tour of Norway til neste år: – Vi har forsøkt alt

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges eneste World Tour-ritt på sykkel, Ladies Tour of Norway, som skulle vært arrangert i perioden 13. - 16 .august, er utsatt til 2021.

Arrangøren har i det lengste forsøkt å få til rittet, men restriksjonene på grunn av Covid-19 gjør det umulig å gjennomføre. Rittet har sitt hovedsete i Østfold, som nå mister sommerens største sykkelfest.

– Det er først og fremst regelen om en meters avstand og restriksjonene ved innreise til Norge som gjør at vi må ta dette skrittet, sier rittdirektør Roy Moberg i en pressemelding torsdag.

Planen var å ha målgang i Moss på rittets første etappe 13. august, midt i jubileumsuka.

– Vi har forsøkt alt, men etter å ha rådført oss både med Kulturdepartementet og Folkehelseinstituttet har vi ikke fått noen lovnader om lettelser i disse forholdene til den 13. august. Dette respekterer vi selvfølgelig, vi er tydelige på at helse er viktigst, understreker Moberg.

World Tour-rittet er en av Norges største årlige internasjonale idrettsarrangement med toppryttere fra hele verden. Disse har nå – til tross for at de er profesjonelle og har dette som yrke – ingen mulighet til å komme inn i Norge for å konkurrere.

– Vi har sett på alle muligheter og var klare for å arrangere uten publikum og med nødvendige smitteverntiltak. Men uten ryttere fra utlandet kan vi ikke arrangere et World Tour-ritt. Det er med tungt hjerte vi tar denne beslutningen, men vi lover å komme sterkt tilbake i 2021 med et nytt Ladies Tour of Norway på høyeste nivå, sier Moberg.

Nå starter man istedet planleggingen for neste års ritt. Rittet ligger foreløpig inne i UCI sin kalender 19. - 22. august.

Les også

– I et jubileumsår klarer vi å ta oss råd til dette

Les også

Ladies Tour of Norway møter motstand i Indre Østfold, men ønskes velkommen til Moss

Kommentarer til denne saken