Gå til sidens hovedinnhold

Utslipp truer Oslofjorden

DEBATT

Når vi ser jorda vår fra verdensrommet er den blå. Det er den på grunn av alt vann og hav. Oslofjorden er bare en liten pytt i dette store blå bildet, men en uhyre viktig pytt for oss alle som bor her.

MA hadde 24. mars en informativ leder om hvilke utfordringer fjorden vår står ovenfor. Jeg skal ikke gjenta disse på nytt, men understreke en setning fra lederen. «Fjorden sliter med å puste, den er i ferd med å få kols».

Moss og Færder AP har den siste tiden avholdt flere webinarer om Oslofjorden og om det biologiske mangfoldet rundt fjorden. Dette fordi vi så at det truede livet i fjorden måtte opp på den politiske dagsorden. Samtidig har miljøverndirektoratet utarbeidet en helhetlig forvaltningsplan for Oslofjorden som ble oversendt regjeringen i 2019.

I går 23. mars avholdt Moss kommune kommunestyremøte. I forbindelse med informasjon om tilstanden i Vansjø ble det opplyst at forvaltningsplanen for Oslofjorden ar tatt opp av skuffen i departementet.

La oss håpe det. I så fall betyr det at vi nå kan gå fra kunnskap til handling. Det vil bety et kjempeskritt i arbeidet for å redde fjorden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.