Det har vært en usedvanlig rolig helg for politiet i helgen, og nærmest folketomme gater og bysentrum etter at det meste av utelivet har stoppet opp etter korona-utbruddet.

- Det er veldig rolig for tiden, og det er vi glade for. Folk er flinke til å holde seg hjemme og det er vi glade for. I helgen har det generelt hatt få hendelser, og lite personbiltrafikk. Sentrumsproblematikk i har vi ikke hatt i det hele tatt, noe som er helt uvanlig, og bare understreker situasjonen vi er i. Det er på mange måter en unntaktstilstand, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt mandag morgen.

Men det har uansett vært nok å holde på med, og mens Norge er i koronadvale har det gitt rom for at politiet kan forberede seg til de varslede grensekontrollene som starter mandag morgen. Politiet kommer nå til være på de fleste grenseovergangene og foreta en kontrollert innreise, og har tatt ut tilstrekkelig mannskap som skal til for å utføre arbeidsoppgavene for den felles innsatsen for å hindre korona-smitte.

- Jeg vil understreke at det ikke er snakk om stenging av grensen, men vi ønsker å gå ut med en oppfordring til befolkningen om at det er greit å ha med seg pass. Ting skjer veldig fort, derfor er det greit at vi bruker sunn fornuft, og tar med pass, sier Marstad.

Han håper og tror at det er svært få som kommer til å passere grensa, med noen unntak.

- Unntatt er de som jobber i Norge, varetransport og de mer fast adresse i Norge. Alle andre blir snudd fra mandag klokken 08:00, sier Marstad.