Gå til sidens hovedinnhold

Valentinsdagen på Fretex: Ball, brud og kjærlighet

Artikkelen er over 2 år gammel

Trenger du en ballkjole, eller kanskje rett og slett en brudekjole? Det kan du finne på Fretex torsdag kveld!

– Er ikke disse fantastiske. Dette er jo en tornerosekjole, sier butikkleder Grete Haaland på Fretex i Moss.

Hun blar gjennom en bukett vakre ballkjoler i rosa, gult, blått og hvitt. I anledning Valentinsdagen, som er på torsdag, skal Fretex fylles av ballkjoler, brudekjoler, dresser og tilbehør som sko, slips og smykker.

Her kan man få seg en nydelig brudekjole til 700 kroner og ballkjole helt ned i 249. Flere av dem er helt ubrukte og har fortsatt merkelappen på.

– En av våre ansatte prøvde denne brudekjolen og gikk gjennom lokalene her. Hun kunne sikkert solgt kjolen ti ganger på den tiden, smiler Haaland.

Kjærlighet

– Vi ba Fretex-produksjonen i Oslo å samle opp varer til oss til denne eventet. Vi var veldig spente da vi pakket det ut på tirsdag, og trodde nesten ikke det mulig da vi så hva vi hadde fått, sier Grete fornøyd.

Torsdag ettermiddag skal alt sammen ut i butikken. Da åpner Fretex dørene for «Ball, brud og kjærlighet»:

– Vi har invitert elever ved Hoppern skole spesielt. De skal ha skoleball om noen uker, og Hoppern har i mange år hatt fokus på gjenbruk av klær ved skolefestene. Vi inviterer også de som skal gifte seg, og siden det er Alle hjerters dag, setter vi fokus på kjærlighet. Det gjelder også kjærlighet til miljøet, sier Haaland.

Men man trenger ikke være skoleelev eller gifteklar for å komme:

– Det er åpent for alle som vil komme og titte, og vi håper mange vil se nytten av å kjøpe flott gjenbrukstøy, sier butikklederen.

Mange bidrar

En rekke aktører fra Moss sentrum bidrar på arrangementet:

– Skredder Vadinho viser hvordan du syr inn eller ut klær, det blir tips om frisyrer og miljøvennlig sminke, kortreist sjokolade og kortreist eplemost og alkoholfri punsj, blant annet. Alt fra leverandører i Moss sentrum. Vi vil gjerne vise fram hvor mange flotte leverandører vi har innen en veldig kort radius. Sentrum er levende, og kortreist er bra, sier Grete Haaland.

Kommentarer til denne saken