Gå til sidens hovedinnhold

DNT presser ordføreren

Artikkelen er over 5 år gammel

DNT Vansjø fikk 325 underskrifter på kravet om at Våler kommune må behandle saken om privatisering av Rosveien på nytt.

Helge Jodalen og Evy Eliassen fra DNT Vansjø overleverte fredag ordfører i Våler, Reidar Kaabbel de 325 underskriftene.

138 av underskriverne er fra Våler og dermed er kommunelovens krav til to prosent deltakelse tilfredsstilt. Nå må kommunestyret behandle saken en gang til.

– Med det vedtaket som er gjort vil friluftslivet bli utestengt fra Vansjø mellom Råde og Dillingøya. Det er et fint sted å dra ut på med både kano, kajakk og båt om sommeren og på skøyter og ski om vinteren. Vi mener at vedtaket vil gå utover friluftslivet og dermed faktisk også folkehelsen, sier Jodalen.

DNT Vansjø er glade for at saken nå skal tas opp igjen.

– Vi skjønner at utestengelse ikke var det som var meningen fra kommunens side, men det er det som ble resultatet fordi oppsitterne har reagert som de har gjort. Da hjelper det ikke oss at det ikke var meningen, sier han.

– Vi synes oppsitterne har blitt dårlig behandlet. Seks kilometer med vei er veldig mye vei og kan ikke sammenlignes med øvrige private veier i Våler, sier Jodalen.

Ordfører i Våler, Reidar Kaabbel kan ikke love at de blir enige.

– Vi ønsker likebehandling. Det er en forutsetning for vedtaket at det skal være åpent ut til Vansjø. Jeg kan love at vi tar i mot papirene, registrerer de og at vi skal ta det opp og vurdere det her på huset. Vi kommer også til å informere formannskapet som har møte neste uke om dette, sier Kaabbel.

Rosveien

Våler kommune har nedklassifisert den seks kilometer lange Roseien til privat vei

Kommunen vedtok å gi et tilskudd på 50.000 kroner til vedlikehold under forutsetning av at veien holdes åpen for allmenn ferdsel

Kommentarer til denne saken