Mexikanske Jesús (21) i Vansjø: – Uansett kultur er vi alle innbyggere på samme planet

Lions Club Våler arrangerte kanotur og førstehjelpskurs for 32 ungdommer fra hele verden denne uken. – Grenser er bare «made up».

DEL

Torsdag 25. juli arrangerte Lions Club Våler kanotur og førstehjelpskurs for deltakerne på Lions Camp Imagine Peace 2019.

– Grenser og nasjoner er bare «made up», de er ikke ekte. Uansett kultur er vi alle innbyggere i samme verden, sier 21 år gamle Jesús Rodríguez. For litt over to uker siden reiste han fra Mexico til Norge for å delta på leieren sammen med 31 andre ungdom fra over 20 ulike land.

Leierens formål er å bygge vennskap uansett hvilken kultur, religion, politisk ståsted eller land en kommer fra. Fokuset er å se mennesker som individer uten å fokusere på rammene rundt mennesket.

Leieren startet med et opphold hos ulike vertsfamilier før de flyttet inn på Follo folkehøyskole som har vært basen for de ulike utfluktene. En av de var torsdagens tur til Dillingøy og Kvernøya.

– Før vi dro ut i kanoer, hadde vi livredningskurs der vi lærte hjerte- lungeredning, hvordan vi skal gi livredning til en som har druknet og hvordan vi skal kaste ut livbøyen til noen som holder på å drukne, forteller Jesús.

Gode verdier

– Hva synes du om torsdagens tur?

– Helt fantastisk! Vi hadde helt tipp topp vær, lærte mye om livredning, padlet i kano, spiste suppe, badet, fisket og var med på en morsom rebus. Opplegget var veldig bra, og kombinert med den flotte naturen og den friske luften kunne det ikke blitt bedre, svarer Jesús.

Rebusen Lions Club Våler hadde lagt opp til gikk ut på å teste hodene til deltakerne. Jesús forteller at de blant annet fikk testet balansen og fikk bryne seg på øyemålberegning.

Jesús forteller at leieren har gitt han mange gode vennskap med folk fra hele verden, og det er noe han setter stor pris på.

– Leieren har lært meg at uansett hvor store avstander og hvor forskjellige kulturer er, er det alltid et eller annet man har felles, forteller han fornøyd.

Leder for ungdomsutveksling i Norge, Helle Soos, forteller at dagen var vellykket på alle mulig måter.

 – En helt fantastisk dag med herlig ungdom, sier hun og avslutter med å si at hun allerede gleder seg til neste års leir.

Artikkeltags