Om Våler og visjonen

Reidar Kaabel (Sp), ordfører i Våler

Reidar Kaabel (Sp), ordfører i Våler

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Debattinnlegg signert Våler-ordfører Reidar Kaabel (Sp).

DEL

DebattI desember 2016 vedtok et enstemmig kommunestyre å lage en ny visjon i Våler kommune. Rådmannen poengterte at det var vanskelig å peke ut en ønsket retning for fremtidens Våler i den tidligere visjon.

Flertallet i kommunestyret ønsket bred innbyggerinvolvering i denne spennende prosessen, og det ble derfor bevilget penger til dette arbeidet i budsjettet for 2017.

I løpet av det siste året har det blitt arbeidet godt med den nye visjonen. Det har kommet inn mange innspill, og jeg vil takke hver og en av dere som har bidratt. Innbyggere i alle aldre har deltatt på hver sin måte.

Eksempler på dette er; tegninger av store lekestativ og friluftsområder fra barnehagebarn til «Vålers historie» tilbake til 10.000 år f.Kr. fra historielaget. Underveis i prosessen har både Rådmannen med sin ledergruppe og kommunestyret hatt flere samlinger for å nærme seg målet om en ny visjon, som skal vise vei for Ville Vakre Våler.

I kommunestyremøtet 19. oktober ble første del av visjonsprosessen vedtatt. Jeg poengterer «første del», fordi det er nå arbeidet med å fylle disse ordene med politikk gjennom langsiktig arbeid, for innbyggernes beste, starter.

Den nye visjonen er et direkte resultat av innbyggernes innspill, og administrasjonen og politikerne har fått et visjonsdokument som peker ut Våler kommunens ønskede retning for fremtiden.

«Vi dyrker nærhet for å skape fremtidens muligheter».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags