Høyre er imot Allaktivitetshuset

Prisen for driften av Allaktivitetshuset vil bli sett opp mot andre muligheter for å støtte barn og unge om Høyre er på vinnerlaget etter høstens kommunevalg.

Prisen for driften av Allaktivitetshuset vil bli sett opp mot andre muligheter for å støtte barn og unge om Høyre er på vinnerlaget etter høstens kommunevalg. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Høyres ordførerkandidat Tage Pettersen reagerer på personangrep i Moss Avis – men bekrefter at Høyre slett ikke akter å «frede» Allaktivitetshuset.

DEL

«Med alt det vi har på programmet, kan ikke Tage bare komme og fjerne Allaktivitetshuset etter valget», erklærte vikarierende husleder Morten Didriksen ved Skarmyra Allaktivitetshus da han i gårsdagens Moss Avis la ut om høstprogrammet og langsiktige ambisjoner for Allaktivitetshuset.

Del på Facebook

Didriksen har representert Arbeiderpartiet i inneværende bystyreperiode.
- Jeg håper du slipper meg til i dag for å svare på den flåsete uttalelsen fra lederen av Allaktivitetshuset – eller var det Ap-politikeren
- eller begge deler? Skrev Pettersen i en mail til Moss Avis i går morges.

Tok opp med rådmannen

- Jeg har nevnt saken for rådmannen og sagt at jeg forventer ryddighet fra kommunens ansatte. Jeg forventer at det ikke innføres en ny kultur hvor ansatte uttaler seg om enkeltpolitikere eller politikk i forbindelse med arbeidet. Kommunalt ansatte kan gjerne være politikere. Mange er det og håndterer dette på en god måte. De klarer å skille mellom rollene. Det tror jeg også Morten Didriksen normalt gjør. Og som politiker vet han at det ikke er jeg, men Høyre, som vedtar partiets politikk, utdyper Pettersen senere over telefon.

- Høyre har vært kritiske til Allaktivitetshuset?
- Ja, Høyre har vært imot Allaktivitetshuset. Vi er svært kritiske til pengebruken der, og vi tror vi kan få veldig mye mer frivillighet til barn og unge ut av de kommunale kronene på andre måter enn gjennom Allaktivitetshuset, sier Pettersen og fortsetter:

Ikke imponert

- Gjennom høstprogrammet Didriksen presenterer, så fremstår det ganske tydelig at Allaktivitetshuset ikke treffer barn og unge. I stedet begynner det å nærme seg et profesjonelt kulturhus. Det mener Høyre er feil bruk av kulturmidlene. Vi ønsker å bruke mer penger på kultur og idrett, men da rettet mot bredden og mot barn og unge.

- Legges Allaktivitetshuset ned om Høyre får makten i Moss?
- Ikke over natten. Vi må gjøre en helhetlig vurdering. Men Allaktivitetshuset står på listen over aktiviteter vi vil se nærmere på i forhold til pris. Så det er ikke noen vits i å fylle opp kalenderen med arrangementer for å sikre videre drift, det er andre ting vi vil se på i våre vurderinger, sier Pettersen.

Del på Facebook

Artikkeltags