Valgresultatet for Rygge kommune er klart

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Like før klokken 01:30 var det klart at Arbeiderpartiet sikrer seg to ekstra mandater etter å ha fått 35,8 prosent av stemmene. Partiet går opp med 4,6 prosent fra 2011. Høyre får syv mandater, FrP fire og Sp to. Venstre, SV, KrF og MDG får ett mandat hver, viser oversikten når 99,3 prosent av stemmene er telt opp tirsdag morgen. Resultatet ser du også i oversikten over.

- Dette er et historisk godt valg for oss. Nå finregner vi på om det blir ti eller elleve mandater. Så bra har vi aldri gjort det før, sa Inger-Lise Skartlien (Ap) til Moss Avis ved 01.30-tiden i natt.

Høyre mister ett mandat etter å ha fått 23,6 prosent av stemmene. Men fortsatt er de borgerlige størst til sammen:

- De er det hvis de blir enige. Noen partier må snakke sammen for å lage flertall. For oss er det naturlig å snakke først med de vi samarbeidet med tidligere. Det vil vi sette i gang med utover i uka, sa Skartlien.

Venstre har gått mest tilbake, med 5,6 prosent færre stemmer enn for fire år siden.

Høyre

Da forhåndsstemmene ble kjent på Høyres valgvake i 21-tiden var det ingen i Rygge Høyre som hang med hodet til tross for en tilbakegang på 2,3 prosent.

- Vi hadde et kjempevalgresultat i 2011. Dette blir "close race", det er så delt på midten som det kan bli. Ingenting er avgjort, og dette blir en lang og spennende natt, sa Høyres ordførerkandidat Harald Fløgstad og kampanjeleder Espen Hult.

Artikkeltags