Inviterer til møte om Facebook og politikk

DEBATT: Mange mener at sosiale medier er motoren i debattlandskapet og flere politikere velger å kommunisere direkte gjennom egne kanaler i sosiale medier. (Montasje: Moss bibliotek)

DEBATT: Mange mener at sosiale medier er motoren i debattlandskapet og flere politikere velger å kommunisere direkte gjennom egne kanaler i sosiale medier. (Montasje: Moss bibliotek)

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag kveld åpner Moss bibliotek dørene til en aften der lokale aktører og nasjonale eksperter ser på samspillet mellom sosiale medier, politisk makt og velgerne.

DEL

Publikum vil få et innblikk i hvordan lokale aksjonsgrupper har brukt sosiale medier, blant annet gjennom Venstres Finn-Erik Blakstad fra Rygge, som har satset på direktesendt talkshow på Facebook for å komme på Stortinget.

I en pressemelding stiller bibliotekar Rune Brøndbo spørsmålene:

– Bidrar Facebook og sosiale medier positivt til den politiske debatten? Eller forsøples vi av falske nyheter og ryktespredning der? Og hva med ekkokammereffekten; gir sosiale medier oss kun hva vi liker å lese, høre og se?

Kvelden starter med foredraget: «Sosiale medier og valgkamp - muligheter og begrensninger» ved professor Gunn Enli. Hun er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon. Enli forsker og underviser innenfor feltene mediepolitikk, politisk kommunikasjon og sosiale medier, og har de siste årene ledet det internasjonale prosjektet Social Media and Election Campaigns.

Deretter blir det en panelsamtale med professor Enli, ordfører Tage Pettersen, lokalpolitiker Finn-Erik Blakstad og aksjonist Jonathan Parker fra Facebook-gruppen «Bedre Byutvikling Moss». Jørn Johansen, som er kommunikasjonssjef ved Deichmanske bibliotek i Oslo skal være som moderator for samtalen. Han har tidligere vært redaktør og journalist i NRK, P4, Østlandets Blad og Moss Dagblad.

Artikkeltags