Rødt flertall i skolevalget i Moss

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyre og FrP halvert, Rødt bykser frem i skolevalget på Malakoff og Kirkeparken.

DEL

Resultatene for skolevalget på Kirkeparken og Malakoff videregående skoler i Moss er endelig klart tirsdag ettermiddag. Moss Avis har slått sammen resultatene for de to skolene.

Det viser et flertall for de sosialistiske partiene: Arbeiderpartiet (22,8 prosent), SV (13,4) og Rødt (14,5) har til sammen 49,7 prosent av stemmene i Moss.

Legger man til ørsmå Senterpartiet (1,4 prosent) og MDG (6,8 prosent) er det ikke flertall for den borgerlige koalisjonen blant elevene i Moss.

Høyre (15,4), FrP (10,5), Venstre (6 prosent) og KrF (1,6) får til sammen 33,5 prosent.

Restene av stemmene fordeler seg på småpartiene, i tillegg til 5 prosent blanke stemmer.

Se grafikk for begge skolene nederst i saken!

Arbeiderpartiet størst

Arbeiderpartiet er størst på begge skolene. På Malakoff er Rødt oppsiktsvekkende stort, med 21,2 prosent oppslutning. Det er kun 0,3 prosentpoeng mindre enn storebror Arbeiderpartiet.

Rødt går fram med hele 15,2 prosent blant Malakoff-elevene. På Kirkeparken er fremgangen mer moderat: 4,3 prosent.

Regjeringspartiene Høyre og FrP får seg en skikkelig smekk på begge skolene. I skolevalget i 2013 hadde de to partiene rent flertall ved begge skoler.

Nå går de kraftig tilbake med tosifret prosentpoeng i oppslutning ved begge skoler. Høyre blir halvert, fra 31 prosent. Det samme gjør FrP fra 22,4 prosent.

Ap størst også i Vestby

På Vestby vgs. ble Ap det klart største partiet med 36,2 prosents oppslutning. Regjeringspartiene H og Frp ble også hardt straffet her, med 16,4 og 6,7 prosents oppslutning.

Venstre, MDG og SV gjorde også gode valg.

Artikkeltags