Gå til sidens hovedinnhold

Vær så god bli krenket

Debatt

Alle politikere tar sine politiske briller på når de plukker en bit her og en bit der for å fremme eget partis fortreffelighet, så også Christian Larsen, Moss Ap. Det er valgkamp. Han lar seg tydeligvis krenke av andre partiers meninger og agendaen lørdag var Frp. Noe ligger flere år tilbake i tid og andre ting kan være tatt ut av sin sammenheng. Mer tidsaktuelt er at Niklas Eriksen Frp har ledd av Larsens utspill om gatenavn i Moss, og dette har ikke falt i god jord hos Larsen. Siste ord er nok ikke sagt i den saken, men skal en vei eller gate bli oppkalt etter en person må det vel være at denne personen har gjort seg fortjent til det, uavhengig av kjønn.

Noe som er populært i disse dager er at alt skal være nøytralt for ikke å støte noen, så kanskje Blomsterveien kan være et godt alternativ, det skulle vel ikke krenke noen. Apropos nøytralt, COOP har fulgt opp ved å lansere nypoteter som at de kommer fra utvalgte land. Før pleide nypoteter å komme fra Israel, men de som ikke er enige med Israel kan jo føle seg krenket og da går det ut over omsetningen.

En helt annen sak, det har vel ikke gått noen hus forbi at vi har hatt pride dager i Norge og prideflagget har vaiet i både by og grend, til og med fra offentlige flaggstenger. En kjærlighetsmarkering sies det. Samfunnet er i endring og tradisjonelle roller endres med, også medmenneskelige forhold. Vår statskanal NRK viser på mange måter inkludering. Må det virkelig en feiring til, hvor offentlige instanser nesten konkurrerer om å delta, Regjeringen, Politiet, Forsvaret.

Siden vi er inne på krenking, burde ikke de som ser med mishag andre flagg enn det norske vaie fra offentlige bygg heller følt seg krenket.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.