Politiet måtte rykke ut til Moss stasjon fredag kveld ved 21:00-tiden etter melding om at to passasjerer hadde vært ufine med en konduktør på Østfoldbanen.

– Konduktøren tok kontakt med oss da de to passasjerene ikke hadde billett og heller ikke hadde planer om å skaffe seg det. De to hadde opptrådt ufint, men hadde gått av toget og forsvunnet før vi kom til stedet. Vi hadde et godt signalement og klarte etter hvert å oppspore dem. Det viste seg å være to 19 år gamle gutter, der den ene viste seg å være etterlyst i Oslo. Han hadde ikke møtt opp i et rettsmøte, så vi tok begge inn til stasjonen og sørget for at han fikk den informasjonen han skulle ha. De to fikk kun en streng pekefinger for oppførselen på toget, forteller operasjonsleder Terje Marstad, i Politiet i Øst til Moss Avis lørdag morgen.

Marstad forteller at politiet også lørdag morgen ved 07:45-tiden måtte rykke ut til Moss stasjon etter at to passasjerer manglet billett på utenlandstoget.

– Det var snakk om to svenske asylsøkere, som verken hadde billett, penger eller id-papirer på seg, men som hadde et ønske om å komme seg med toget til Sverige. Vi tok dem inn på stasjonen og er nå i kontakt med svenske myndigheter og Politiets Utlendingsenhet om hva vi skal gjøre videre med dem. Er du asylsøkere i Sverige, har du ingen anledning til å krysse grensen til Norge, sier Marstad.